Skip to main content

Digital Realty: Με όραμα την Ελλάδα ως κόμβο αποθήκευσης & μεταφοράς δεδομένων στην Ν.Α. Μεσόγειο

O Αλέξανδρος Μπεχράκης, Managing Director Digital Realty Ελλάδας, μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Με  όραμα   την Ελλάδα ως κόμβο αποθήκευσης & μεταφοράς δεδομένων στην Ν.Α. Μεσόγειο, η Digital Realty,  η μεγαλύτερη εταιρεία data centers στον κόσμο με πάνω από 300 data centers σε όλες τις ηπείρους, προχωρά στην υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου «που δεν έχει  ξαναεμφανιστεί στην χώρα, αλλά ούτε και στην ευρύτερη περιοχή», όπως τόνισε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή 120’ MARKETS με τον Ανέστη Ντόκα,  ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Managing Director Digital Realty Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, προβλέπεται συνολικά η δημιουργία άλλων  4 data centers, εκτός των δύο που ήδη υπάρχουν. «Ένα ήδη έχει ανοίξει, το Athens 3, το μεγαλύτερο με διαφορά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=gbSclaG17E4

Η αγορά data centers είναι μια δύσκολη αγορά και απαιτεί ένα μέγεθος, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών, οι οποίες δεν καλύπτονται από μικρές εταιρείες. Δεν είναι μόνο θεμα κεφαλαίου αλλά και τεχνογνωσίας. Αυτό σε μας το προσφέρει η παγκόσμια πλατφόρμα που έχουμε», τόνισε επίσης.

«Η Μεσόγειος είναι ένα κέντρο μεταφοράς εμπορευμάτων, ενέργειας και δεδομένων. Τα υποθαλάσσια καλώδια που είναι υπεύθυνα για το 99% της παγκόσμιας μεταφοράς δεδομένων, περνούσαν κάτω από την Κρήτη, αλλα πολύ λίγα και παλιά έβγαιναν στον ελληνικό χώρο. Αυτό για να αλλάξει ήθελε μια επένδυση όπως αυτή που σχεδιάζουμε και έχουμε αρχίσει στην Κρήτη»,σημείωσε ο κ. Μπεχράκης, προσθέτοντας ότι «οι μεγάλες επενδύσεις απαιτούν πολιτική σταθερότητα, ένα ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο και καλό εργατικό δυναμικό»