Skip to main content

Goldair: Ανοίγει φτερά για Λουξεμβούργο και άλλες αγορές του εξωτερικού

Το μεγάλο εμπορευματικό κέντρο που προωθεί η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ - Goldair στο ακίνητο του ΟΣΕ στο Θριάσιο βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος χρηματοδότησης

Επεκτείνεται και σε άλλες αγορές του εξωτερικού, από τις γειτονικές Κύπρο και Βουλγαρία έως τη μακρινή Ινδία, στις επίγειες υπηρεσίες αεροδρομίων ο όμιλος της Goldair. Ταυτόχρονα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για την έναρξη των κατασκευών του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου (ΘΕΚ Α.Ε.) -γνωστό και ως Θριάσιο Ι.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 η Goldair Handling θα επεκταθεί και στην καρδιά της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών και Δημοσίων Έργων της χώρας, η Luxair παραχώρησε στην ελληνική εταιρεία τη μία από τις δύο άδειες επίγειας εξυπηρέτησης εμπορευμάτων (Cargo) για το αεροδρόμιο Findel.

Την ίδια ώρα το μεγάλο εμπορευματικό κέντρο που προωθεί η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair στο ακίνητο του ΟΣΕ στο Θριάσιο βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος χρηματοδότησης και αναζήτησης εργολάβου.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των μελετών, ενώ η επένδυση βρίσκεται κοντά στην πλήρη αδειοδότησή της.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ και συνολικής έκτασης 300.000 τετραγωνικών μέτρων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το master plan, θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων μοναδικές σε μέγεθος αποθήκες, γραφεία, ΑΠΕ, χώρους στάθμευσης, τελωνείο, αλλά και απευθείας σύνδεση εντός του Εμπορευματικού Κέντρου με τρένο.

Η δημιουργία επίσης Logistics center στο Θριάσιο Πεδίο (Θριάσιο ΙΙ) βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η παραχωρησιούχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο, που θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας όταν λειτουργήσει πλήρως, αναμορφώνοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας» αναφέρουν παράγοντες της εφοδιαστικής αλυσίδας.