Skip to main content

AGRINO: Διψήφια ανάπτυξη εξαγωγών – «Μπαράζ» επενδύσεων

Το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 28,04 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 9,9% σε σύγκριση με το 2021

Με διψήφια ανάπτυξη εξαγωγών και γενικότερη νέα αύξηση εργασιών ολοκληρώνει το 2023 η ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ – AGRINO.

Περαιτέρω, για το 2024 όπως επισημαίνει το μέλος του δ.σ. και επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξαγωγών και Μάρκετινγκ της εταιρείας, Άγις Πιστιόλας, αναμένεται πρόσθετη αύξηση της εξωστρέφειάς της, χάρη σε νέες συμφωνίες που έκλεισε η εταιρεία στη φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga με χώρες εκτός Ευρώπης, όπως και χάρη στην επικείμενη εκκίνηση νέων συνεργασιών σε χώρες στίχους της Ε.Ε. και στις ΗΠΑ, με έμφαση στα τυποποιημένα επώνυμα προϊόντα ρυζιού και οσπρίων αλλά και στην κατηγορία των snacks. Οι εξαγωγές της AGRINO αριθμούν ήδη περί τις 35 χώρες προορισμούς, κυρίως στην Ε.Ε. και τη Βόρεια Αμερική.

Συνεχείς επενδύσεις

Πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 13 εκατ. ευρώ, με το οποίο απέκτησε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα δώδεκα μεγάλων σιλό στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, ενώ επίσης προχώρησε στην εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή νέων προϊόντων. Χάρη στο νέο αυτό εξοπλισμό η εταιρεία προγραμματίζει την παραγωγή νέων προϊόντων στην κατηγορία των σνακ το 2024.

Σε συνέχεια, μάλιστα, του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, η εταιρεία έχει αρχίσει να προγραμματίζει την υλοποίηση νέας επένδυσης εντός της επόμενης διετίας για νέα επέκταση των εγκαταστάσεών της.

Το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 28,04 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 9,9% σε σύγκριση με το 2021, κυρίως λόγω λειτουργικής ανάπτυξης, καθώς η εταιρεία απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων των πρώτων υλών και των λοιπών συντελεστών κόστους, ενώ φέτος – σημειωτέον – παρά τη συνέχεια των πιέσεων δεν έγιναν ανατιμήσεις στα προϊόντα της. Τα προ φόρων κέρδη του 2022  ανήλθαν σε 2,381 εκατ. ευρώ έναντι προ φόρων κερδών 2,744 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.