Skip to main content

Intrakat: Ένεση ρευστότητας 85 εκατ. στη θυγατρική της Άκτωρ

Intime News

Οι αποφάσεις για το πής θα διαμορφωθεί ο Όμιλος (π.χ. αν η Άκτωρ θα παραμείνει θυγατρική ή αν θα συγχωνευτεί με την Intrakat) θα ληφθούν αφού παρέλθουν 6 μήνες

Ανάγκες ρευστότητας ύψους 85 εκατ. ευρώ της Άκτωρ κάλυψε, λίγες μόνο ημέρες έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της, η Intrakat.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες στο το βράδυ στο περιθώριο δημοσιογραφικής εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, το ποσό αυτό αφορά σε υποχρεώσεις της Άκτωρ (εφορία, προμηθευτές, υπεργολάβους κ.α.) προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της.

Όπως σημείωσε, οι υποχρεώσεις αυτές δημιουργήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο από τη στιγμή που επετεύχθη συμφωνία για την εξαγορά της Άκτωρ και μέχρι να δώσει το πράσινο φως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ήταν αναμενόμενες.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, ωστόσο, μίλησε για δύο νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Ομίλου που θα λάβουν χώρα μέχρι το τέλος του έτους, αρνούμενος να αναφερθεί στο τι αφορούν.

Οι αποφάσεις για το πής θα διαμορφωθεί ο Όμιλος (π.χ. αν η Άκτωρ θα παραμείνει θυγατρική ή αν θα συγχωνευτεί με την Intrakat) θα ληφθούν αφού παρέλθουν 6 μήνες.

Από τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης της Intrakat ήταν να επιληφθεί του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο εκτελεί η Άκτωρ, προχωρώντας μεταξύ άλλων στην προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού υλικού, με τον κ. Εξάρχου να εμφανίζεται σίγουρος ότι το Μετρό της συμπρωτεύουσας τον Νοέμβριο του 2024 θα τεθεί σε λειτουργία.

Για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ο επικεφαλής της Intrakat  ανέφερε πως η εταιρεία, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει την περίπτωση δραστηριοποίησης και στη Ρουμανία. Στη γειτονική αυτή χώρα εκτελεί έργα η Άκτωρ και ως εκ τούτου τώρα έχει αποκτήσει παρουσία και η Intrakat.