Skip to main content

Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας: Επενδυτικό πλάνο ύψους 23 εκατ. – Εξαγωγές σε 40 χώρες

Πηγή φωτ. kebe-sa.gr

Η εταιρεία μετρά ήδη 90 χρόνια παρουσίας, κατέχει μερίδιο 60% στην εγχώρια αγορά προετοιμάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξή της με χρονικό ορίζοντα το 2030

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ενεργειακή αυτονομία αλλά και την καινοτομία εστιάζει το επενδυτικό πλάνο της  Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας, ΚΕΒΕ για το 2023 -2024, ύψους 23 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία μετρά ήδη 90 χρόνια παρουσίας στον κλάδο των δομικών κεραμικών προϊόντων και υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, κατέχει μερίδιο 60% στην εγχώρια αγορά προετοιμάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξή της με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Ισχυρές επιδόσεις

Το 2022 η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξεως του 5,6%, συγκριτικά με το 2021, με τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται σε 8,5 εκατ. ευρώ. Έχοντας καταγράψει αύξηση 129% στον κύκλο εργασιών και 240% στον Κύκλο Εργασιών του Εξωτερικού σε επίπεδο δεκαετίας, η ΚΕΒΕ διατηρεί την ηγετική της θέση και το 2022 στον κλάδο των δομικών υλικών, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά και συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KEBE, Άγις Κοθάλης, σημείωσε πως «παρά τις παραγωγικές προκλήσεις και την κρίση του κλάδου, η ΚΕΒΕ σημείωσε θετικές οικονομικές επιδόσεις. Αυτές οι θετικές οικονομικές επιδόσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα στρατηγικό επιχειρησιακό πλάνο για την επόμενη πενταετία, στο επίκεντρο του οποίου θέτουμε σε προτεραιότητα την πράσινη μετάβαση και τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), την περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας και την επέκταση του χαρτοφυλακίου συνεργατών».

Ηγετικό μερίδιο

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο παραγωγής, το 2022 το 40% του όγκου των προϊόντων διοχετεύτηκε στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας περαιτέρω τον ηγετικό ρόλο της ΚΕΒΕ στη χώρα, κατέχοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 60% και παρέχοντας λύσεις υψηλής δομικής αξίας, που διατηρούν παράλληλα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και συμβάλλουν στη πράσινη μετάβαση. Το 53% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από την προμήθεια προϊόντων σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως στις οποίες έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό Brand Name, μεταξύ άλλων στα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Κίνα, την Αμερική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σουηδία, τη Ν. Κορέα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας έχει σημειωθεί αύξηση τζίρου κατά 129%, καθώς και αύξηση της κερδοφορίας κατά 31%. Επιπλέον, πριν από μία 10ετία η ΚΕΒΕ εξήγαγε τα προϊόντα της σε 9 χώρες, ενώ σήμερα εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες, με το ποσοστό των πωλήσεων σε χώρες του εξωτερικού να έχει αυξηθεί κατά 240%.