Skip to main content

Tiger Hellas: Ανεβαίνει ο τζίρος, αλλά πιέζεται η κερδοφορία

Πτώση κερδών παρά το άλμα 53% στα έσοδα

Ισχυρές πιέσεις στην κερδοφορία της δέχθηκε πέρυσι η Tiger Hellas Α.Ε, παρά την σημαντικά ενισχυμένη εικόνα των εσόδων.

Ειδικότερα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά του fun shopping, ήτοι λιανική πώληση ειδών δώρων, τυποποιημένων ζαχαρωδών, ψιλικών κλπ,  επέτυχε πέρυσι αύξηση εσόδων της τάξεως του 53% στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Η περσινή απόδοση δεν κατάφερε να “ακουμπήσει” τις προ covid επιδόσεις καθώς το 2019 η δυναμική εσόδων της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 10,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατά την περίοδο της πανδημία η έλλειψη παρουσίας στο ηλεκτρονικό κανάλι «κόστισε» ακριβά στο τζίρο, ο οποίος από το 2020 επανακάμπτει σταδιακά.

Αντίθετα, η πορεία της κερδοφορίας βαίνει μειούμενη με τις περσινές απώλειες στα προ φόρων αποτελέσματα να ανέρχονται στο 65% διατηρώντας ωστοσο θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα,  τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν 704 χιλ ευρώ έναντι σε 2,011 εκατ. ευρώ το 2021 και τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά 69% σε 535 χιλ ευρώ έναντι  1,74 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Πάντως κατά την περσινή χρήση η εταιρεία επέτυχε τη μείωση των συνολικών της υποχρεώσεων μηδενίζοντας το μακροπρόθεσμο κομμάτι τους ενώ σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο  καταγράφηκε περιορισμός υποχρεώσεων κατά 16,5% σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά η καθαρή θέση της εταιρείας βελτιώθηκε στα 2,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2021.

Η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζοντας «ικανοποιητική» την περσινή πορεία προχώρησε στην απόφαση να μην καταβληθεί μέρισμα στους μετόχους για την χρήση 2022, όπως συνέβη και για την χρήση 2021 και 2020. Η τελευταία καταβολή μερίσματος ύψους 1,9 εκατ. ευρώ αφορούσε την χρήση 2019.

Σημειώνεται ότι η Flying Tiger Copenhagen Hellas Μονοπρόσωπη ΑΕ ( η πλήρης επωνυμία της εταιρείας) ελέγχεται από τη μητρική δανέζικη Zebra A/S με έδρα την Κοπεγχάγη.

Η παρουσία της Tiger Hellas στην Ελλάδα αφορά σε δίκτυο 13 καταστημάτων λιανικής ενώ επίσης η εταιρεία έχει αποθηκευτικούς χώρους στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και εντός του Εμπορικού Κέντρου Athens Mall.