Skip to main content

Δίρφυς: Επιστροφή σε κερδοφόρα τροχιά

Φωτ. dirfyswater.gr

Σε ο,τι αφορά στις περσινές επιδόσεις, τα έσοδα της εταιρείας εμφάνισαν αύξηση 30% στα 8,9 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ το 2021

Με επιστροφή σε κερδοφόρα τροχιά και διατήρηση ανοδικού ρυθμού ανάπτυξης εσόδων αναμένεται να κλείσει η φετινή χρονιά για την εταιρεία εμφιάλωσης Δίρφυς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση φέτος οι πωλήσεις της Δίρφυς σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 20%, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν ενισχυθεί σημαντικά και το 2023 αναμένεται διπλασιασμός του EBITDA. «Τα παραπάνω στοιχεία συνηγορούν στο ότι το 2023 θα κλείσει με ισχυρή κερδοφορία» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σε ο,τι αφορά στις περσινές επιδόσεις, τα έσοδα της εταιρείας εμφάνισαν αύξηση 30% στα 8,9 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ το 2021.

Η εικόνα της κερδοφορίας επηρεάστηκε από το επιβαρυμένο λειτουργικό κόστος, καθώς όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση «οι αυξήσεις τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες αλλά και η αύξηση του κόστους των μεταφορικών οδήγησαν σε αύξηση του λειτουργικού κόστους της Δίρφυς, οδηγώντας σε μείωση στα κέρδη προ φόρων. Η εταιρεία παράλληλα αποπλήρωσε και αναλογούντα φόρο 60 χιλ. ευρώ από αποσβέσεις παλαιότερων ετών, γεγονός που περιόρισε περαιτέρω την κερδοφορία της».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού τα μικτά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση περί το 14%, ωστόσο μετά την αφαίρεση των εξόδων η προ φόρων κερδοφορία παρέμεινε οριακά θετική σε 2.023 ευρώ έναντι των 236.421 ευρώ στην χρήση 2021. Το καθαρό αποτέλεσμα μετά φόρων της χρήσεως 2022 διαμορφώθηκε σε ζημία -67.902 ευρώ έναντι κερδών των 147.311 ευρώ το 2021 , λόγω αναμόρφωσης δαπανών (οι εν λόγω δαπάνες αφορούν αποσβέσεις παγίων στοιχείων για τις χρήσεις προ του 2016, και οι οποίες δεν είχαν υπολογιστεί για φορολογικούς λόγους).

Το σύνολο της Καθαρής Θέσης της εταιρείας περιορίστηκε κατά 2% περίπου σε 3,21 εκατ. ευρώ.

Κατά την περσινή χρονιά, η Δίρφυς ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μηχανολογικών εγκαταστάσεών της με σκοπό την αναβάθμιση του τελικού προϊόντος και την παραγωγή νέων κωδικών για την ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες, απαιτητικές αγορές.

Στα επόμενα βήματα της εταιρείας είναι η υλοποίηση επενδύσεων για περαιτέρω επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας.