Skip to main content

Όμιλος Quest: Προχώρησε στην ίδρυση της RETAILCO Hellenic MAE

Αντικείμενο το σύνολο σχεδόν της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου, έμφαση στο retail

Στη σύσταση μιας νέας εταιρείας, της RETAILCO Hellenic MAE, προχώρησε πρόσφατα ο όμιλος Quest, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τον εταιρικό σχηματισμό του, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για τη στέγαση συναφών με τον όμιλο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Όπως τονίζουν στη «Ν» κύκλοι του ομίλου, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ως επόμενο βήμα κάποια επιχειρηματική κίνηση, εξαγορά, ίσως και αναδιάταξης.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία δραστηριότητας/σκοπού της νέας εταιρείας σε αυτήν περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν του σκοπού του ομίλου Quest (retail, ενέργεια, υπολογιστές).

Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στα στοιχεία της νεοσύστατης RETAILCO Hellenic MAE (14/9/2023) αντικείμενό της είναι η με οιονδήποτε τρόπο και μέσο (φυσικό ή ηλεκτρονικό) εν γένει εμπορία, αντιπροσώπευση, εισαγωγή, εξαγωγή παντός είδους σκευών, συσκευών (ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών κλπ), επίπλων, κατασκευών, εργαλείων, ταμειακών μηχανών, αριθμομηχανών, μηχανημάτων χειρός, ειδών καθαρισμού, ειδών ταξιδίου, καθώς και ειδών οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων εις αυτά ενδεικτικώς ειδών κουζίνας, λευκών ειδών, ειδών διακόσμησης, ειδών καθαρισμού κ.λπ. αλλά και η με οιονδήποτε τρόπο και μέσο (φυσικό ή ηλεκτρονικό) εν γένει εμπορία, αντιπροσώπευση, εισαγωγή, εξαγωγή, παραγωγή και συντήρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών στοιχείων, πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συσκευών (μαγνητικά μέσα, ψηφιακά μέσα και συσκευές, ηχεία κλπ), ηλεκτρονικού υλικού και όλων των περιφερειακών και συναφών εξαρτημάτων, συσκευών πληροφορικής και παντός αναλώσιμου υλικού.

Επίσης περιλαμβάνεται η εκμετάλλευση, διαχείριση και αξιοποίηση υπερκαταστημάτων, πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων και αποθηκευτικών εν γένει εγκαταστάσεων για λογαριασμό της ή για λογαριασμό άλλων ή κατά συμμετοχή. 8.

Η εκμετάλλευση και η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οι επενδύσεις γενικώς με κάθε νόμιμο τρόπο και ιδιαίτερα με αγορές εταιρειών ή χαρτοφυλακίων και με συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άλλων εταιρειών. To αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ορίζεται σε είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000€) με ονομαστική αξία κάθε μετοχής ένα ευρώ (€1).

Η εταιρική χρήση είναι δωδεκάμηνης διάρκειας και αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Εξαιρετικά η πρώτη εταιρική χρήση αρχίζει από τη νόμιμη σύσταση της εταιρείας και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τους Απόστολο Γεωργαντζή Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Βασίλειο Γιαννόπουλο Μέλος Δ.Σ., Ευτυχία Κουτσουρέλη Μέλος Δ.Σ., Μάρκο Μπιτσάκο Μέλος Δ.Σ., Θεόδωρο Φέσσα Μέλος Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος Quest έχει εισέλθει στην επόμενη φάση της πρόθεσης πώλησης της Κωτσόβολος, όπως έχει ανακοινώσει η μητρική της εταιρεία Currys,  μαζί βέβαια και με άλλους υποψήφιους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει ενημέρωση επί των οικονομικών στοιχείων της Κωτσόβολος από τους υποψήφιους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένου και του ομίλου Quest.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η διαδικασία ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Καταλυτικός παράγοντας για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων είναι το τίμημα που επιδιώκει να εξασφαλίσει η Currys σε σχέση πάντα με τις προτεινόμενες προσφορές των υποψηφίων επενδυτών, τηρουμένης της αναλογίας των οικονομικών στοιχείων του πετυχημένου δικτύου της Κωτσόβολος με τις τρέχουσες αλλά και μακροπρόθεσμες συνθήκες της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.