Skip to main content

Ελλάκτωρ: Προς πώληση του Smart Park στην Trade Estates

REDS – Smart Park

Στη σχετική ανακοίνωση για την πώληση του εμπορικού κέντρου αναφέρεται ότι ο καθορισμός του τιμήματος τελεί υπό όρους, παραδοχές και προϋποθέσεις, οι οποίες τελούν υπό διαπραγμάτευση

Την πώληση και του εμπορικού κέντρου Smart Park έχει αποφασίσει η Ελλάκτωρ με τη θυγατρική της Reds (στην οποία ανήκει) να βρίσκεται σε προχωρημένες αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Fourlis.

Η Trade Estates είναι σε φάση ανάπτυξης και σύντομα αναμένεται να προχωρήσει η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με δήλωση της διοίκησής της χθες με αφορμή τα αποτελέσματα 6μήνου του ομίλου Fourlis, σύντομα θα υποβληθεί το Ενημερωτικό Δελτίο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates αναμένεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2023. Το Smart Park είναι ένα περιουσιακό στοιχείο συναφές με όσα ήδη έχει.

Στη σχετική ανακοίνωση για την πώληση του εμπορικού κέντρου αναφέρεται ότι ο καθορισμός του τιμήματος τελεί υπό όρους, παραδοχές και προϋποθέσεις, οι οποίες τελούν υπό διαπραγμάτευση.

Το Smart Park είναι συνολικής επιφανείας 53.000 τ.μ. Το πρώτο τρίμηνο (τελευταία επίσημα οικονομικά στοιχεία) είχε έσοδα ύψους περίπου 2,5 εκατ. έναντι εσόδων 2,1 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Τα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. έναντι 1,7 εκατ. και το EBIT σε 1,3 εκατ., ίδιο με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Βάσει επίσης των επίσημων στοιχείων παρατηρήθηκε αύξηση στην επισκεψιμότητα του Πάρκου κατά 30% στο α’ τρίμηνο του 2023 έναντι του αντιστοίχου τριμήνου του 2022. Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυξήθηκε 35%.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της Reds προέρχονται αποκλειστικά από την εκμίσθωση ακινήτων της θυγατρικής της Γυαλού Εμπορική & Τουριστική ΑΕ της οποίας ιδιοκτησία είναι το  Smart Park.

Το εμπορικό κέντρο είναι το τρίτο κατά σειρά περιουσιακό στοιχείο που πουλά η Ελλάκτωρ. Έχει πουλήσει το 75% των ΑΠΕ που κατείχε και έχει συνάψει συμφωνία με την Intrakat για την πώληση τα Άκτωρ (θυγατρική για τις κατασκευές) η οποία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.