Skip to main content

ΠΕΦ: Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομική συνεργασία με την Ινδία

Intime News

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας συμμετείχε στο γεύμα εργασίας των ηγετών Ελλάδας και Ινδίας με επιχειρηματικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών των δύο χωρών.

Η συνεργασία των φαρμακοβιομηχανιών της Ελλάδας και της Ινδίας βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντα Μόντι, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και επιχειρηματικών στελεχών των μεγαλύτερων εταιρειών και από τις δύο χώρες.

Την ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος παρέθεσε τις μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και ανέπτυξε το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δις. ευρώ που υλοποιείται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΕΦ.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τρύφων ανέφερε ότι: «Υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων των δύο χωρών τόσο σε θέματα παραγωγής, όσο σε θέματα συναπτύξεων φαρμακευτικών προϊόντων και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Παράλληλα, τονίστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό μέρος για επενδύσεις των ινδικών εταιρειών, ενισχύοντας έτσι περισσότερο τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών».

Διαβάστε ακόμα:

Ενεργό το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου της Ινδίας για ενίσχυση των επαφών με την Ελλάδα