Skip to main content

Τα 100 εκατ. ευρώ έπιασε ο τζίρος της Isomat το 2022

Επενδυτικό πρόγραμμα 32 εκατ. σε Θεσσαλονίκη, Αττική και Βαλκάνια

Τριπλό επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ, έχει σε εξέλιξη στην έδρα της, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, η βιομηχανία δομικών χημικών και κονιαμάτων Isomat.

Εκτός από το εν εξελίξει επενδυτικό πλάνο, η Isomat ολοκλήρωσε πρόσφατα και έθεσε σε λειτουργία νέο αποθηκευτικό συγκρότημα στον Ασπρόπυργο Αττικής με επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει στη «Ν» ο ιδρυτής της εταιρείας Στέφανος Τζιρίτης, από το επενδυτικό «πακέτο» των 32 εκατ. ευρώ, που άρχισε το 2022 και αφορά επέκταση παραγωγής – εγκαταστάσεων, μηχανολογικό εξοπλισμό κ.ά., έχουν ήδη ολοκληρωθεί επενδύσεις περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ στο νέο αποθηκευτικό συγκρότημα στον Ασπρόπυργο, που δημιουργήθηκε σε έκταση 28 στρεμμάτων πλησίον της Αττικής Οδού, πρόκειται επίσης μέχρι το τέλος του 2023 να δημιουργηθεί και Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Στο «βιογραφικό» του ομίλου εντάχθηκαν επίσης πρόσφατα μία επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία και μία επένδυση της τάξης των 3 εκατ. ευρώ στη Σερβία, στις θυγατρικές του ομίλου που έχουν εξελιχθεί από εμπορικές σε παραγωγικές.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιρίτη, το πρώτο εξάμηνο του 2023 «έτρεξε» για τον όμιλο της Isomat με νέα άνοδο εργασιών τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από το εξωτερικό, σε συνέχεια του επίσης ανοδικού 2022, χρονιά αύξησης των εργασιών της τάξης του 15%. Το 2022, μάλιστα, ήταν η πρώτη χρονιά που ο όμιλος -όπως επισημαίνει ο ιδρυτής του- κατέγραψε εργασίες άνω των 100 εκατ. ευρώ, προερχόμενες κατά 50% από την ελληνική αγορά και 50% από το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η Isomat έχει φτάσει να έχει συνολικά επτά εργαστήρια R&D με πάνω από 20 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό σε αυτά, με στόχο πάντοτε τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας στις διεθνείς αγορές, ενώ συμμετείχε στον διαγωνισμό Future-Ready Business 2023, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των 12 ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες ξεχώρισαν ανάμεσα σε πληθώρα συμμετοχών, για την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.

Μεταξύ άλλων, επίσης, η Isomat συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ερευνητική πρωτοβουλία Supreme, υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας Horizon. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν 19 οργανισμοί από οκτώ χώρες, εκ των οποίων σημαντικοί ερευνητικοί φορείς, καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας. Το πρόγραμμα διάρκειας 48 μηνών έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας καινοτόμας πλατφόρμας ανάπτυξης αντιμικροβιακών επιστρώσεων νανομοριακής δομής, οι οποίες εφαρμόζονται σε πληθώρα οικοδομικών υλικών ιδιαίτερα μετά την πανδημία Covid-19.

Η Isomat διαθέτει, πέραν των εγκαταστάσεων της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα, δύο παραγωγικές θυγατρικές εταιρείες με δικές τους βιομηχανικές μονάδες στη Σερβία και στη Ρουμανία (σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι αντίστοιχα), επτά θυγατρικές εταιρείες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και Σλοβενία, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω εξαγωγικών πωλήσεων.