Skip to main content

Γ. Μεντζελόπουλος (Ένωση Αλουμινίου) στο NaftemporikiTV: Ο κλάδος του αλουμινίου στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δυναμικός

Αλουμίνιο: Ο δεύτερος πιο εξαγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας

Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «07.00- 10.00»  με τον Ανέστη Ντόκα, μίλησε ο Γιώργος Μεντζελόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

«Ο κλάδος του αλουμινίου στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δυναμικός» δήλωσε στον Ανέστη Ντόκα στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής, ο Γιώργος Μεντζελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Ο κλάδος Του αλουμινίου παρουσίασε αύξηση αντιπροσωπεύοντας περίπου το 5,3% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.

«Αποτελεί τον δεύτερο πιο εξαγωγικό κλάδος της χώρας με την αξία εξαγωγών έφτασε τα 2,9 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Μεντζελόπουλος. Λόγος έγινε και για τον ρόλο του αλουμινίου στη μείωση των ατμοσφαιρικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της ανακύκλωσής του.

Συγκεκριμένα «θα μπορούσαν να μειωθούν έως και κατά 39 εκατ. τόνους ετησίως το 2050 δηλαδή 40% λιγότερο». «Το 90% του αλουμινίου που χρησιμοποιείται σε δόμηση και κατασκευές είναι ανακυκλωμένο προϊόν. Είναι ένα υλικό που συνέχεια παράγει αξία. Έτσι χρηματοδοτεί την πορεία του και την εξέλιξη του από μόνο του» ολοκλήρωσε ο κ. Μεντζελόπουλος.