Skip to main content

CDI Pfizer: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε φοιτητές

Το πρόγραμμα «Skilling Future Digital Innovators» ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο και ειδικότερα από τα Τμήματα Μαθηματικών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών.

Εφόδια και ευκαιρίες για σύνδεση με την αγορά εργασίας προσφέρει το νέο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε φοιτητές σε όλη την Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Skilling Future Digital Innovators» απευθύνεται σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές και στόχο έχει να δημιουργήσει νέες προοπτικές απασχόλησης για τους φοιτητές προσφέροντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση σε τεχνολογίες και εργαλεία αιχμής, τα οποία θα τους βοηθήσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα «Skilling Future Digital Innovators» ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο και ειδικότερα από τα Τμήματα Μαθηματικών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών. Με θέμα «Business Intelligence» και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σεμιναρίων διάρκειας 40 ωρών, 50 τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γνώσεις τους να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια δόθηκε η ευκαιρία για συνεργασία με φοιτητές άλλων τμημάτων και σχολών αλλά και αλληλεπίδρασης με την αγορά εργασίας.

Η πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Καρύδα, επεσήμανε ότι ο ρόλος των πανεπιστημιακών τμημάτων είναι όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα ισχυρό υπόβαθρο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και να ενισχύσουν και να διαμορφώσουν μία κουλτούρα γνώσης, συνεργασίας, μάθησης και εξέλιξης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της η Pfizer ενώ, Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μαθηματικής Μοντελοποίησης Παναγιώτης Νάστου, σημείωσε «Εταιρείες όπως η Pfizer, οργανώνουν και πραγματοποιούν επιμορφωτικά σεμινάρια με στόχο την προετοιμασία των αποφοίτων μας για την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα στη Σάμο το προετοιμάζουμε από τον Ιανουάριο του 2023. Καλή μας επιτυχία».

Ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του CDI, από πλευράς του τόνισε ότι το Κέντρο θα συμβάλλει σταθερά και συστηματικά στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος συνεργασιών υψηλού επιστημονικού δυναμικού, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και στα ταλέντα της Ελλάδας.

Να σημειωθεί, ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές λαμβάνουν πιστοποίηση γνώσεων, ώστε να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση σε εταιρίες που πρωταγωνιστούν σε κλάδους αιχμής της αγοράς εργασίας, και να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν άμεσα την αποκτηθείσα γνώση και να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.