Skip to main content

Νέα εποχή στο leasing αυτοκινήτου από την instacar

Sponsored content

Tην 100% online διαδικασία απόκτησης οχήματος με ευέλικτο leasing φέρνει πρώτη φορά στην Ελλάδα η instacar. Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμοθράκη, εκ των ιδρυτών της εταιρείας, «η instacar έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων, τα οποία ένας ιδιώτης ή μία επιχείρηση μπορεί να μισθώσει από 1 έως 24 μήνες. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς τις δεσμεύσεις και χωρίς την προκαταβολή που ισχύει κατά το παραδοσιακό leasing, ενώ ο καταναλωτής με ένα μηνιαίο μίσθωμα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σύγχρονο όχημα και να το αποκτήσει με μερικά κλικ». Με μηνιαία συνδρομή οι ιδιώτες και επιχειρήσεις αποκτούν κάλυψη μικτής ασφάλειας, παροχή 24ώρης οδικής βοήθειας, διακοπή συμβολαίου χωρίς πρόστιμο.

«Είμαστε ένας από τους πιο εδραιωμένους παίκτες της αγοράς και αναβαθμίζουμε την τεχνολογία μας διαρκώς, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό», αναφέρει ο κ. Σαμοθράκης, εξηγώντας πως το instacar εξελίσσεται σε έναν πάροχο όλων των υπηρεσιών που περιστρέφονται γύρω από το αυτοκίνητο. «Δημιουργούμε ένα one stop application μέσω του οποίου μπορεί κανείς να μισθώνει το αυτοκίνητό του, να κλείνει ραντεβού για το συνεργείο, να βρίσκει πάρκινγκ κ.ά. Ακόμη και εάν το αμάξι δεν έχει μισθωθεί μέσω της instacar. Είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρία leasing με δική της εφαρμογή. Μέσα από αυτή όλοι οι instadrivers μπορούν και παρακολουθούν τα πάντα για το όχημα και το συμβόλαιό τους, ενώ μπορούν να δηλώσουν περιστατικά όπως βλάβες κι ατυχήματα, να κλείσουν απευθείας ραντεβού για το service του αυτοκινήτου τους ή για την αλλαγή ελαστικών. Το δικό μας εργαλείο διαχείρισης στόλου, ανεπτυγμένο 100% από την ΙΤ ομάδα μας, διευκολύνει τις διαδικασίες και καθιστά εφικτές τις παραδόσεις, επιστροφές κι αλλαγές οχημάτων, χωρίς να προκύπτουν προβλήματα για τους instadrivers. Βασικό τεχνολογικό γρανάζι της εταιρίας με τις διαδικασίες κάθε τμήματος να περνάνε από αυτό». «Η  εστίασή μας στην τεχνολογία, όμως, δεν σταματά εκεί!», συμπληρώνει ο κ. Σαμοθράκης, παρουσιάζοντας το instadriver app.

Απατώντας σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την αγορά του leasing η νέα εταιρεία, τονίζει πως το σύγχρονο leasing μεταχειρισμένων ακούει στο όνομα instacar και  χωρίς προκαταβολή, χωρίς κρυφές χρεώσεις και δεσμεύσεις. Αναφορικά με το τι αντικαθιστά τις υπέρογκες προκαταβολές, η εταιρεία απαντά το instastart. Δηλαδή, ο ενδιαφερόμενος το καταβάλεις μια φορά και αποτελείται από δύο μέρη. Την εγγραφή (270€ + ΦΠΑ) και μια μηνιαία συνδρομή για το όχημα της επιλογής σου, η οποία σου επιστρέφεται αν το κρατήσεις 18μήνες με τη μορφή δωρεάν μισθώματος ή αν αποφασίσεις να εξαγοράσεις το όχημα, συνυπολογίζεται στην τελική τιμή. Στο παραδοσιακό leasing ο χρήστης δεσμεύεται από κλειστά συμβόλαια, συνήθως 36 ή 48 μηνών, ενώ δεν του παρέχουν την ευέλικτη επιλογή του να αλλάζει όχημα βάσει των αναγκών του.

Το instacar από την άλλη λειτουργεί σαν συνδρομητική υπηρεσία. Καμία δέσμευση, κρατά κάποιος το όχημα για όσο το θέλει και μπορεί να το επιστρέψει, να το αλλάξει ή και να το εξαγοράσει ανά πάσα στιγμή. Με το που ξεκινά κάποιος ένα συμβόλαιο με το instacar, έχει αυτόματα τη δυνατότητα να εξαγοράσει και το όχημα που μισθώνει. Η τιμή θα είναι προνομιακή κι ανταγωνιστική βάσει των αντικειμενικών τιμών της αγοράς, ενώ θα συνυπολογιστεί και μέρος των μισθωμάτων που θα έχει καταβάλει ο ενδιαφερόμενος. Αξίζει να σημειωθεί πως το ευέλικτο leasing του instacar αφορά ακόμα και τις ατομικές επιχειρήσεις. Για τον τυπικό οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί, χωρίς εμπλοκή τραπεζών, χρειάζονται ελαφρώς διαφορετικά δικαιολογητικά για κάθε τύπο επιχείρησης. Σε μία ατομική επιχείρηση είναι απαραίτητο ένα Ε3 κι ένα εκκαθαριστικό του εκπροσώπου, ενώ σε μια Ο.Ε. θα ζητηθεί Ε3, Έντυπο Ν κι εκκαθαριστικό του ομμόρυθμου εταίρου.  Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία εντός του 2023 αναμένεται να αυξήσει τον στόλο των οχημάτων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τα 5.000 οχήματα.

Ποια είναι η διαδικασία του instacar leasing; | instacar Q&A – YouTube 

TikTok: instacargr (@instacargr) | TikTok

To YouTube κανάλι μας: https://www.youtube.com/channel/UCPSatOcHAqv4qanNG2Y7CRg