Skip to main content

Profile: Στα 30 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2023 – Πρόταση για μέρισμα 0,04 ευρώ/μετοχή 

Στοχεύει σε διπλασιασμό των μεγεθών της κατά την επόμενη τριετία.

Σε διπλασιασμό των μεγεθών της στην επόμενη τριετία στοχεύει η εισηγμένη Profile. Όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω οργανικής ανάπτυξης, εξαγορών εταιρειών με συναφή επιχειρηματική δραστηριότητα και σημαντικό πελατολόγιο καθώς και μέσω της συμμετοχής σε διαγωνισμούς έργων του δημοσίου στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου και του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα ποσοστά ανάπτυξης και κερδοφορίας του Ομίλου συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου και αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα για έκτη διαδοχική χρονιά, δημιουργώντας τις θετικές προοπτικές.

Για το 2023 η Profile στοχεύει σε τζίρο 30 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 20% σε σύγκριση με το 2022 καθώς και στη σύναψη νέων συμβολαίων ύψους 90 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τη σύναψη συμβολαίων ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2022. Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους εμφάνισε άνοδο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και εκτιμάται ότι για το σύνολο του έτους θα αυξηθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με τα στελέχη της Profile, η αγορά του χρηματοοικονομικού λογισμικού αναμένεται να διπλασιαστεί στα επόμενα 2-3 χρόνια, αναμένεται περαιτέρω χρήση νέων τεχνολογιών όπως AI, Open API, επέκταση της Profile σε νέες αγορές και συμμετοχή της σε στοχευμένα μεγάλα έργα τεχνολογίας ύψους ύψους 70 – 80 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια 2023-2026.  Ο Όμιλος διατηρεί την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 24% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,9x. Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση σκοπεύει να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό).

Σε ενοποιημένο επίπεδο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (εξαιρώντας τον επιχειρηματικό κλάδο του Ticketing, ο οποίος μεταβιβάσθηκε το 2022), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile το 2022 παρουσίασε αύξηση 30% και ανήλθε σε 25,0 εκατ.ευρώ. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 6,20 εκατ.ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε στα ικανοποιητικά επίπεδα του 26%, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των προϊόντων ιδίας ανάπτυξης, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 95% του κύκλου εργασιών. Τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 60%, σε 3,27 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος υλοποιεί έργα  σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική, καθώς διαθέτει πλέον παρουσία σε 48 χώρες. Η  εταιρεία το 2022 υπέγραψε συμβόλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 293% σε σύγκριση με το 2021. Να σημειωθεί ότι η Profile επενδύει σε Έρευνα και Ανάπτυξη το 20%-25% του κύκλου εργασιών της προκειμένου τα προϊόντα της να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών και διαθέτει δύο κέντρα καινοτομίας, στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο.

Σε προϊοντικό επίπεδο, ο Όμιλος το 2022 παρουσίασε το «Finuevo Suite», την τραπεζική in-a-box πλατφόρμα νέας γενιάς που αποτελείται από το «Finuevo Core» και το «Finuevo Digital». Επιπλέον, παρουσιάστηκε η νέα λύση «Acumen.plus Loan Portfolio Management» για μεγάλες επιχειρήσεις, ναυτιλιακές εταιρείες κ.α. Υπήρξε σημαντική αναβάθμιση της βραβευμένης πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων Axia Suite, για εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, με front-to-back office λειτουργίες, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των επενδυτικών εταιρειών που διαχειρίζονται τα δικά τους αμοιβαία κεφάλαια. Επιπλέον αναβαθμίστηκε το σύστημα διαχείρισης κινδύνου για υπολογισμό κεφαλαιακών απαιτήσεων «RiskAvert».