Skip to main content

Pernod Ricard Hellas: Επιστρέφει στα προ πανδημίας κέρδη

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 11,4% σε 1,6 εκατ. ευρώ

Με επιστροφή σε προ covid επιδόσεις εσόδων και ενίσχυση κερδοφορίας έκλεισε την χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2022 η Pernod Ricard Hellas, θυγατρική της ομώνυμης γαλλικής ποτοποιίας,  που παρασκευάζει στην Μυτιλήνη όπου και εδρεύει, το ούζα με τα σήματα “Mini”, “Φήμη” , “Lesvos” και το λικέρ “Αιολική”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης που δημοσιεύθηκε, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στην χρήση 1/7/2021-30/6/2022 στα 84,6 εκατ. ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης – ΕΦΚ), ενισχυμένος κατά 39,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ χωρίς την προσμέτρηση του ΕΦΚ οι καθαρές πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση 36,2% καθώς ανήλθαν σε 40,6 εκατ. ευρώ έναντι 29,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα. Σημειώνεται ότι τα παραγόμενα προϊόντα της εταιρείας αντιπροσωπεύουν το 10,38% ενώ το 89,62% αποτελούν εισαγόμενα ποτά.

Αντίστοιχα, ενισχυμένη εικόνα εμφάνισε και η κερδοφορία της ελληνικής θυγατρικής του γαλλικού ομίλου Pernod Ricard, καθώς τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 11,4% σε 1,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα κατεγραψαν άνοδο κατά 6,4% περίπου και διαμορφώθηκαν σε 1,15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίο περί το 1,09 εκατ.ευρώ θα διανεμηθεί ως μέρισμα χρήσης.

Σε ο,τι αφορά στη στρατηγική της εταιρείας για την τρέχουσα χρήση, επικεντρώνεται : στην επένδυση σε εμπορικά σήματα προτεραιότητας με στόχο τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία,  στην αύξηση των μεριδίων αγοράς, σε μια αγορά η οποία μετά από συνεχή πτώση εμφανίζει δυναμική ανάκαμψη αλλά και στη στενή παρακολούθηση των πιστωτικών κινδύνων αλλά και του κόστους- ώστε η εταιρεία να ανταπεξέλθει στην αύξηση του κόστους ενέργειας και λοιπών επιβαρύνσεων.

Σημειώνεται ότι πέρα από τα εγχωρίως παραγόμενα αποστάγματα, η Pernod Ricard Hellas κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά των αλκοολούχων καθώς διαθέτει ισχυρά σήματα όπως το Chivas Regal, την Absolut, το Jameson Irish Whiskey, το κουβανέζικο ρούμι Havana Club και διεθνή προϊόντα όπως Ballantine’s, Olmeca και η σαμπάνια Mumm Cordon Rouge.  Η εγχώρια εταιρεία απασχολεί συνολικά 104 εργαζόμενους.