Skip to main content

Άκτωρ: Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις – Πού κινείται το τίμημα

Το τίμημα κινείται στην περιοχή των 210 εκατ. με τα 100 εκατ. να καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα σταδιακά.

Θα συνεχιστούν τις επόμενες λίγες μέρες οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Άκτωρ από την Intrakat προκειμένου να κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες της προς υπογραφή συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ και συζήτησε εκτενώς τους όρους της συμφωνίας, ενώ εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Ευθύμιο Μπουλούτα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη σύνταξη του τελικού κειμένου της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως απομένει να συμφωνηθούν ακόμα ορισμένα ζητήματα, ωστόσο, για τα σημαντικότερα, όπως είναι η συνεργασία της Άκτωρ Παραχωρήσεις με τη νέα κατασκευαστική εταιρεία που θα δημιουργηθεί, έχει επέλθει συμφωνία, γεγονός που επιτρέπει την εκτίμηση ότι το πιθανότερο είναι η αγοραπωλησία να προχωρήσει.

Το τίμημα κινείται στην περιοχή των 210 εκατ. με τα 100 εκατ. να καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα σταδιακά.

Η εν λόγω αγοραπωλησία θα οδηγήσει στη συγχώνευση των Άκτωρ και Intrakat και στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου στη χώρα, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των 4 δις. ευρώ.

Επίκειται συνεδρίαση και του διοικητικού συμβουλίου της Intrakat (ενδεχομένως αύριο) ενώ να σημειωθεί ότι για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.