Skip to main content

Fraport Greece: Διάκριση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης

EUROKINISSI

Στην κατηγορία «5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο»

Η Fraport Greece διακρίθηκε για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στα διεθνή βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards. Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκη διακρίθηκε ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων που διαχειρίζονται 5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου θεσμού είναι το ότι τα κριτήρια της βράβευσης βασίζονται στην άμεση αξιολόγηση από τον ταξιδιώτη, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα του ταξιδιού, παρέχοντας την πληρέστερη δυνατή εικόνα της εμπειρίας και ικανοποίησης του επιβάτη.

Συγκεκριμένα, τα ASQ Awards είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αξιολόγησης αεροδρομίων του Airports Council International (ACI), παρουσιάζοντας, κάθε χρόνο, τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως, όπως οι ίδιοι οι επιβάτες τα αξιολόγησαν.

Η διάκριση αυτή για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», πέραν της πιστοποίησης της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στον αερολιμένα, αποτελεί και μέσο ενίσχυσης της προβολής, τόσο της της πόλης, όσο και της χώρας, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Όπως αναφέρει η Fraport στην ανακοίνωσή της, «η υψηλή βαθμολογία του αεροδρομίου στους περισσότερους από 30 δείκτες αξιολόγησης που περιλαμβάνει το σχετικό ερωτηματολόγιο των ASQ Awards, αποδεικνύει έμπρακτα, το υψηλό επίπεδο των παροχών και των προδιαγραφών, βάσει των οποίων λειτουργεί ο αερολιμένας».

Ο κος Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Η βράβευση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, στην κατηγορία του – και μάλιστα από τους ίδιους τους ταξιδιώτες – αποτελεί τιμή για την εταιρεία μας, για όλα τα στελέχη που εργάζονται σε αυτήν, αλλά και για όλους τους συνεργάτες μας. Ως Fraport Greece, δεν εφησυχάζουμε. Αντίθετα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο, εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω, τα ήδη αναβαθμισμένα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η εταιρεία μας. Ο στόχος μας παραμένει ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την προσφορά μιας ασφαλούς και αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας, μέσω της συμμετοχής μας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών».