Skip to main content

Trastor ΑΕΕΑΠ: Έκδοση ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 305 εκατ.

Με την αναχρηματοδότηση των δανείων της η ΑΕΕΑΠ εξασφαλίζει καλύτερους όρους δανεισμού και μειώνει το χρηματοοικονομικό της κόστος.

Την αναχρηματοδότηση του συνόλου των δανειακών της υποχρεώσεων και την εξασφάλιση 100 εκατ. για τις επενδύσεις της την επόμενη διετία πετυχαίνει η Trastor ΑΕΕΑΠ με την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους 305 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω γίνονται εφικτά καθώς έπειτα από την αποχώρηση της Varde Partners και της δημόσιας πρότασης που ακολούθησε στη διάρκεια του 2022 η Πειραιώς κατέχει το 98,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor. Με την αναχρηματοδότηση των δανείων της η ΑΕΕΑΠ εξασφαλίζει καλύτερους όρους δανεισμού και μειώνει το χρηματοοικονομικό της κόστος.

Αρχικά ανακοινώθηκε η σύναψη Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ), ύψους 55 εκατ. που θα εκδώσει η ΑΕΕΑΠ και θα καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς και στη συνέχεια η έκδοση κοινού εμπραγμάτως ασφαλισμένου ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ) έως του ποσού των 250 εκατ. ευρώ επίσης από την Πειραιώς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Βάσει των τελευταίων δημοσιοποιημένων στοιχείων οι δανειακές υποχρεώσεις  της Trastor (30.06.2022) ήταν 168,153 εκατ. Οι υποχρεώσεις μισθώσεων επενδυτικών ακινήτων, λόγω της σύναψης σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης, είναι ύψους 17,059 εκατ. και αφορούν το ακίνητο «THE 80» στην οδό Μιχαλακοπούλου 80, στην Αθήνα το οποίο θα περάσει στην ιδιοκτησία της ΑΕΕΑΠ.

Στις αγορές νέων ακινήτων περιλαμβάνονται ορισμένες που αφορούν περιουσιακά στοιχεία της Πειραιώς, συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ. Στις νέες επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνονται και ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων όπως στο  συγκρότημα γραφειακών χώρων Σωρού 18 – 20 και Αμαρουσίου Χαλανδρίου στο Μαρούσι, το οποίο είναι μισθωμένο στην Bayer Ελλάς και την Φουρλής, καθώς και στα γραφεία της στη Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία με μισθωτή την Πειραιώς.

Η Trastor σχεδιάζει παράλληλα να ξεκινήσει και την κατασκευή νέων γραφείων (6.000 τ.μ.) σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της στο Μαρούσι και με αυτή την επένδυση εισέρχεται στο development.