Skip to main content

McDonald’s: Δυναμικό αναπτυξιακό πλάνο πενταετίας

Έντονο το ενδιαφέρον της διοίκησης για ενίσχυση της παρουσίας του σήματος σε τουριστικές περιοχές.

Από την έντυπη έκδοση 

Στην ενδυνάμωση του σήματος McDonald’s στην εγχώρια αγορά, ξεπερνώντας τα 50 εστιατόρια και τους 3.000 εργαζόμενους σε βάθος πενταετίας εστιάζει το αναπτυξιακό πλάνο της Premier Capital Ελλάς.

Όπως ανέφερε, χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Melo Hili, Chairman και Developmental Licencee της Premier Capital plc, ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 22 νέα εστιατόρια σε βάθος πενταετίας, ενώ φέτος δρομολογείται η έναρξη λειτουργίας τριών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε η Simona Mancinelli, Managing Director της Premier Capital Ελλάς, το ενδιαφέρον εστιάζεται επίσης στην περιοχή του Ελληνικού και των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπως π.χ. η λεωφόρος Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, η εταιρεία επιδιώκει και την ταυτόχρονη ανάπτυξη των εποχικών εστιατορίων σε τουριστικές περιοχές.

Στο πλάνο ανάπτυξης του δικτύου βρίσκονται και τα εγχώρια αεροδρόμια, όπου στην παρούσα φάση το σήμα McDonald’s δεν έχει παρουσία.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας το 2022 διαμορφώθηκε σε 7 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2011 που ανέλαβε ως Developmental Licencee της McDonald’s στην Ελλάδα, η Premier Capital Ελλάς έχει επενδύσει περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων, καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυό της.

Κερδοφόρα

Σε επίπεδο μεγεθών, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η McDonald’s εμφάνισε το 2022 στην εγχώρια αγορά δυναμική εσόδων της τάξεως των 81 εκατ. ευρώ, με όλα τα σημεία στο δίκτυό της να είναι κερδοφόρα.

Πάντως, όπως ανέφερε η Simona Mancinelli η εταιρεία προχώρησε πέντε φορές σε ανατιμήσεις το 2022, ενώ για φέτος η τιμολογιακή πολιτική θα εξαρτηθεί από την πορεία των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 ο κύκλος εργασιών της Premier Capital Hellas ανήλθε στα 52 εκατ. ευρώ από 37,6 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 3,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 319.000 ευρώ το 2020 και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,46 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 166.000 το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της McDonald’s στην Ελλάδα προβλέπεται και ο διπλασιασμός του αριθμού των εργαζομένων, που σήμερα διαμορφώνεται στους 1.500.

Χθες εγκαινιάστηκε το 29ο εστιατόριο McDonald’s στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου, που αποτελεί επένδυση που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ. Το εστιατόριο απασχολεί 60 εργαζόμενους και ενσωματώνει όλες τις πρόσφατες ψηφιακές καινοτομίες.