Skip to main content

ΕΒΕΑ: Forum Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Εξοπλισμού

Στο 7ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας

To Forum Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Εξοπλισμού του ΕΒΕΑ παρουσίασε στο 7ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 14ης Health Expo Athens, 18 – 19 Φεβρουαρίου, ο κ. Ανδρέας Μπεκυράς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ και του Διοικητικού Προεδρείου του Forum.

Ο κ. Μπεκυράς, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ίδρυση από το ΕΒΕΑ του Forum Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ενός κλάδου δυναμικά εξελισσόμενου παγκοσμίως με σημαντική συμβολή την επιμήκυνση του μέσου όρου ζωής, αλλά και στην οικονομία συνολικά.

Το Forum αποσκοπεί στην απογραφή των επιχειρήσεων στην αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και στη διασύνδεση τους με Έλληνες Ιατροτεχνολόγους, επιστήμονες ή παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Στόχος του Forum και της δημιουργίας κέντρου αναφοράς στο ΕΒΕΑ είναι, επιπλέον, η διαμόρφωση προτάσεων και η ανάληψη παρεμβάσεων προς τη Διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς για θέματα που αφορούν την αγορά της ιατροτεχνολογίας, όπως και η αξιοποίηση της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, που ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο ΕΒΕΑ, στόχους τους οποίους στηρίζει η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίου με σχετική θεματολογία και ομιλητές από τον χώρο των επιχειρήσεων, αρμόδιους Υπουργούς, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπροσώπους νοσοκομείων και συλλόγων ασθενών.