Skip to main content

Cenergy Holdings: Νέο έργο υποβρύχιας διασύνδεσης στην Αδριατική Θάλασσα για την Hellenic Cables

Προμήθεια περίπου 30 χλμ. 110kV υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης, εξαρτημάτων και συναφών υπηρεσιών για την αντικατάσταση παλαιών καλωδιακών γραμμών της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα.

Δεύτερη σύμβαση με τον ανάδοχο Όμιλο Končar, υπέγραψε η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ακόμη μιας σύμβασης 110 kV υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης το 2022.

Όπως αναφέρει η Cenergy Holdings η νέα σύμβαση αφορά την προμήθεια περίπου 30 χλμ. 110kV υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης, εξαρτημάτων και συναφών υπηρεσιών στο πλαίσιο έργου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ /HOPS) της Κροατίας για την αντικατάσταση παλαιών καλωδιακών γραμμών στην Αδριατική Θάλασσα.

Η Hellenic Cables συνεχίζει τη συμμετοχή της σε αυτό το στρατηγικό έργο στην Κροατία, το οποίο εξασφαλίζει τον ενεργειακό εφοδιασμό των νησιών Hvar, Korčula, Cres και Lošinj στην Αδριατική Θάλασσα, ενώ παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νησιών της Αδριατικής.

Η παραγωγή καλωδίων θα ξεκινήσει το 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2024 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables σχολίασε: «Είμαστε ευτυχείς που η Končar μας εμπιστεύεται και μας επέλεξε ξανά ως αξιόπιστο προμηθευτή υποβρυχίων καλωδίων σε ένα έργο που έχει συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Κροατίας».

Ο κ. Gordan Planinić, ΜΟΒ της Končar – Engineering Ltd. για την παραγωγή και τις υπηρεσίες σχολίασε: «Για δεύτερη φορά, επιλέξαμε την Hellenic Cables ως εταίρο σε ένα στρατηγικό έργο στην Κροατία, το οποίο θα συνδέσει τα κροατικά νησιά Hvar, Korčula, Cres και Lošinj με νέα καλώδια υψηλής τάσης 110 kV. Αυτό επιτρέπει, πάνω απ ‘όλα, τη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού των πελατών στα νησιά της Αδριατικής, καθώς και μια σημαντική περιβαλλοντική συμβολή στο να διατηρηθεί καθαρή η Αδριατική Θάλασσα».

Σχετικά με τον Όμιλο Končar

Η KONČAR ξεκίνησε να γράφει την ιστορία της σχεδόν 102 χρόνια πριν και σήμερα είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως KONČAR Group, ο περιφερειακός ηγέτης στις λύσεις μηχανικής ισχύος, τη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, τα σιδηροδρομικά οχήματα και τις υποδομές, καθώς και τις ψηφιακές λύσεις και πλατφόρμες.  Η KONČAR έχει συμβάλει σημαντικά  στη βιομηχανία της Κροατίας, επιτυγχάνοντας παράλληλα αναφορές σε 130 παγκόσμιες αγορές και  προσφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες.  Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας έχουν υποστεί μεγάλες αλλαγές, ιδίως όσον αφορά την υποδοχή νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  Σε αυτόν τον τομέα, η KONČAR παρέχει σημαντικά εξαρτήματα και κορυφαία προϊόντα-μετασχηματιστές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των εξαγωγών.  Αναπτύσσει συνεχώς τομείς που παρέχουν την υψηλότερη προστιθέμενη αξία – αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια.  Η KONČAR έχει στραφεί στην περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογιών και προϊόντων που θα συνδυάζουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και την ευρηματικότητα για να επιτρέψουν στους συνεργάτες της να συμβαδίσουν με την παγκόσμια πρωτοβουλία και κατεύθυνση στον τομέα της μηχανικής ενέργειας.

Σχετικά με τη Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βελγική εταιρεία συμμετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων.  Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης.  Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα.  Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.