Skip to main content

Ενδιαφέρον και από τους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές για το ΣΔΙΤ κατασκευής νέου Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών

Το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αθηνών θα μεταστεγαστούν στο οικόπεδο που βρίσκεται ο Άρειος Πάγος

ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ Παραχωρήσεις (Ελλάκτωρ), Άβαξ, Intrakat – ΤΕΚΑΛ και Μυτιληναίος εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για το ΣΔΙΤ «Ανέγερση και Λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών».

Το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Αθηνών θα μεταστεγαστούν στο οικόπεδο που βρίσκεται ο Άρειος Πάγος με την αξία της προς υπογραφή σύμβασης να εκτιμάται περίπου στα 200 εκατ.  ευρώ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) για λογαριασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συνοπτικά η κατασκευή του Έργου αφορά την ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) περίπου 40.000 τ.μ. και για τις ανάγκες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) περίπου 10.000 τ.μ.

Οι νέες κτιριακές υποδομές θα κατασκευαστούν πάνω από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης σε οικόπεδο επιφανείας 8.000 τ.μ., που αποτελεί μέρος του οικοπέδου συνολικής επιφανείας 41.811 τ.μ., επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και είναι κυριότητας του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).

Η Αναθέτουσα Αρχή (υπουργείο Δικαιοσύνης) μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα καταβάλει πληρωμές διαθεσιμότητας, στην Εταιρία Ειδικού Σκοπού (ανάδοχος) που έχουν ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία 180,291 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ (με συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου ίση με ποσό των 25 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης), έως 205,217 εκατ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. (δίχως συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του Τεχνικού Έργου).