Skip to main content

Prodea Investments: Απέκτησε κτήριο της Viva Wallet στο Μαρούσι

Δελτίο Τύπου

Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 31,5 εκατ. ευρώ.

Την απόκτηση σύγχρονου κτηρίου γραφείων το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20 στο Μαρούσι Αττικής, ανακοινώνει η PRODEA Investments. Βασικός μισθωτής του ακινήτου είναι η εταιρεία Viva Wallet.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για αυτοτελές κτήριο γραφείων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με εξαιρετική προβολή και άριστη προσβασιμότητα, το οποίο τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές και ενσωματώνει χαρακτηριστικά βιωσιμότητας φέροντας περιβαλλοντική πιστοποίηση «BREEAM In-Use».

Αναλυτικότερα, το ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 20.100 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο ανεξάρτητες πτέρυγες γραφείων με βοηθητικούς και αιθριακούς χώρους, συνολικής επιφανείας 10.985 τ.μ. και υπόγειες θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 9.115 τ.μ.. Το ακίνητο είναι πλήρως εκμισθωμένο με βασικό μισθωτή την εταιρεία Viva Wallet, κορυφαία Ευρωπαϊκή cloud-based neobank με παρουσία σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, προσηλωμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών.

Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 31,5 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από τα αντληθέντα κεφάλαια του πράσινου ομολόγου που εξέδωσε η PRODEA το 2021.

Η εν λόγω συναλλαγή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική της PRODEA για εμπλουτισμό του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου με σύγχρονα κτήρια που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, προσδίδοντάς της ηγετική θέση ως ιδιοκτήτρια βιώσιμων ακινήτων, γεγονός που της διασφαλίζει μακρόχρονες μισθωτικές συνεργασίες με τους κορυφαίους και πλέον αξιόπιστους ανά κλάδο μισθωτές όπως η Viva Wallet στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έρχεται δε να προστεθεί στις υφιστάμενες επενδύσεις της PRODEA στον βόρειο άξονα και ειδικότερα στην περιοχή του Αμαρουσίου, ενισχύοντας στρατηγικά την παρουσία της στο σημαντικότερο business district της χώρας.