Skip to main content

Η MEDIACUBE «πετάει ψηλά» με τη SKY express και επιτυγχάνει να δημοσιευθεί το πρώτο Case Study για αεροπορική εταιρεία στο Think with Google

Η MEDIACUBE και η SKY express ενώνουν τις δυνάμεις τους, εξερευνούν σε βάθος τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν οι πελάτες στα πλαίσια της οργάνωσης ενός ταξιδιού και καταφέρνουν να γίνουν το πρώτο case study για μια αεροπορική εταιρεία που έχει δημοσιευτεί ποτέ στο “Think with Google”.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Με την πανδημία του Covid-19 να έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο, ένας από τους τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν τα ταξίδια και ο τουρισμός. Πράγματι, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Από τις εκατοντάδες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, μόνο τρεις κατάφεραν να ανακάμψουν και να ξεπεράσουν τους «αριθμούς» του 2019 και η SKY express ήταν μία από αυτές! Πώς όμως κατάφεραν η MEDIACUBE και η SKY express να «πετάξουν ψηλά» σε μια περίοδο με τόσες «αναταράξεις»;

ΣΤΟΧΟΣ

Βασικός στόχος της SKY express ήταν η συνεχής ανάπτυξή της και για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία επιδίωξε να θέσει την ψηφιακή της παρουσία ως την κύρια δύναμη του μάρκετινγκ της. Η συνεργασία με τη MEDIACUBE, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μια περίοδο αιχμής για την τουριστική βιομηχανία, βοήθησε τη SKY express να εδραιωθεί στην εγχώρια αγορά, καλλιεργώντας ένα brand loyalty, καθώς επίσης και να προσεγγίσει νέους διεθνείς ταξιδιώτες, αντιλαμβανόμενη το ενδιαφέρον των πελατών της για αεροπορικά ταξίδια σε διάφορες χώρες του κόσμου, με τη βοήθεια του εργαλείου “Travel Insights with Google”. Μάλιστα, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της συνεργασίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου του 2021, η MEDIACUBE προχώρησε στην αναδιάρθρωση των λογαριασμών ψηφιακών μέσων της SKY express. Η βασική στρατηγική ήταν να καλύψει κάθε πτυχή του δικτύου πτήσεων της SKY express, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές πληρότητας και την κερδοφορία της εταιρείας.

_______________________________________________________

ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ “THINK WITH GOOGLE”;

Το “Think with Google” είναι το αποκλειστικό hub της Google για οτιδήποτε σχετίζεται με δεδομένα, πληροφορίες, ανάλυση της αγοράς και τάσεις. Εκεί, οι καμπάνιες της Google παρακολουθούνται, αναλύονται σε βάθος και, αν πετύχουν κάτι εξαιρετικό, καταφέρνουν να γίνουν ένα case study, το οποίο θα μπορέσει να διαβάσει ο κόσμος και να αντλήσει έμπνευση για την επόμενη ψηφιακή του καμπάνια.

_______________________________________________________

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Ο Covid-19 αλλάζει την ταξιδιωτική σκηνή

Η πρόσφατη πανδημία ήταν καταστροφική για πολλές βιομηχανίες παγκοσμίως, εκ των οποίων και η ταξιδιωτική, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να διακόπτουν τις δραστηριότητές τους.

Ζήτηση & ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που ποικίλει μεταξύ χωρών

Η MEDIACUBE έπρεπε να παρακολουθεί στενά συγκεκριμένες χώρες και τα μοτίβα των ταξιδιωτών, ώστε να ανακαλύψει ποιά ήταν αυτή η «μυστική» ζήτηση, δηλαδή οι προορισμοί που δεν ήταν δημοφιλείς στους ανταγωνιστές της SKY express.

Διαφορετικές συμπεριφορές κρατήσεων μεταξύ των αγορών

Εκτός από την ανακάλυψη των αγαπημένων προορισμών των διαφόρων χωρών, η MEDIACUBE έπρεπε επίσης να λάβει υπόψη το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες παρουσιάζουν διαφορετικές συμπεριφορές και συνήθειες όταν έρχεται η ώρα να κάνουν μια κράτηση, ανάλογα με τη χώρα διαμονής τους.

Αλλαγή ταξιδιωτικών συμπεριφορών και προτύπων

Η MEDIACUBE έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές συμπεριφορές και πρότυπα μεταξύ των εγχώριων και διεθνών ταξιδιωτών, λόγω των μακροχρόνιων περιορισμών του Covid-19, κάτι που επέτρεψε μόνο μια ελάχιστη εκτίμηση και πρόβλεψη της ταξιδιωτικής ζήτησης.

ΛΥΣΕΙΣ

Βελτίωση του Brand Equity μέσω της επιχειρηματικής ανάπτυξης

Προκειμένου η MEDIACUBE να βοηθήσει τη SKY express να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αναβάθμισε την ψηφιακή παρουσία και στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας σε διάφορα ψηφιακά κανάλια και πλατφόρμες.

Χρήση του εργαλείου “Travel Insights with Google”

Το εργαλείο “Travel Insights with Google” βοήθησε τη MEDIACUBE να παρακολουθεί τη ζήτηση και το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον εβδομάδα με την εβδομάδα, σε μια επιλογή χωρών και να στοχεύει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Εξατομίκευση των διαφημίσεων σύμφωνα με τις συμπεριφορές και τα ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών

Αφού ανέλυσε τι αναζητούν οι ταξιδιώτες κάθε εθνικότητας όταν ταξιδεύουν, η MEDIACUBE εξατομίκευσε τις διαφημίσεις της ώστε να απευθύνονται σε κάθε στοχευόμενο κοινό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες οι εν δυνάμει ταξιδιώτες να προβούν σε κάποια κράτηση με τη SKY express.

Ανάπτυξη εργαλείων αναφοράς για την αποκάλυψη ευκαιριών

Πέραν από τις κλασικές μεθόδους reporting του digital media advertising, η MEDIACUBE ανέπτυξε και άλλα προηγμένα εργαλεία, συνδυάζοντας first-party και advertising δεδομένα, που βοήθησαν στην ανακάλυψη κρυμμένων ευκαιριών διαφήμισης και στον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων για περαιτέρω ανάπτυξη.

_______________________________________________________

«Βρήκαμε ένα “χρυσωρυχείο” ανεκμετάλλευτης ζήτησης και ευκαιριών όταν προσθέσαμε το εργαλείο “Travel Insights with Google” στη στρατηγική ψηφιακών διαφημίσεων για τη SKY express. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο αδιαμφισβήτητα, που οδήγησαν σε μια συνολική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο εμείς, ως εταιρεία, προσεγγίζουμε την Google Ads στρατηγική μας για διεθνή ανάπτυξη”.

Κωνσταντίνος Σκιάνης

Founder & Managing Partner της MEDIACUBE

_______________________________________________________

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πηγαίνοντας αντίθετα στη γενικότερη πτωτική τάση των τελευταίων ετών και αψηφώντας πολλά εμπόδια λόγω των νέων συνθηκών που έθεσε η πανδημία, η MEDIACUBE κατάφερε να εντοπίσει τις προκλήσεις που θα αντιμετώπιζε η SKY express και απάντησε σε κάθε μία από αυτές με απτές λύσεις, οι οποίες βοήθησαν την αεροπορική εταιρεία να αγγίξει την κορυφή, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Μετά από την εις βάθος έρευνα των συμπεριφορών αναζήτησης και κράτησης, των ενδιαφερόντων και των γενικών συνηθειών των ταξιδιωτών διαφόρων χωρών, παράλληλα με τη άριστη γνώση των ψηφιακών διαφημιστικών πλατφορμών και των μηχανισμών τους για την αύξηση των KPIs κερδοφορίας, η MEDIACUBE κατάφερε να δημιουργήσει ένα στρατηγικό και αποδοτικό διαφημιστικό πλαίσιο που οδήγησε τη SKY express σε αξιοσημείωτα αποτελέσματα:

Γίνε το επόμενο Case Study!

Λεωφόρος Κηφισίας 330, Χαλάνδρι 15233

Τ: +30 210 600 7510

Ε: [email protected]

S: www.mediacube.gr