Skip to main content

PwC: Στο επίπεδο ρεκόρ των 50 δισ. δολαρίων τα παγκόσμια έσοδα της εταιρείας

Έσοδα-ρεκόρ, ύψους 50,3 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 13,4% σε τοπικό νόμισμα και κατά 11,4% σε δολάρια ΗΠΑ, ανακοίνωσε το παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών της PwC για το 12μηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022. Η αύξηση των εσόδων ήταν ισχυρή καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους, επίδοση που έρχεται σε συνέχεια της ανάκαμψης του τελευταίου τριμήνου του Οικονομικού Έτους (ΟΕ) 2021, καθώς υποχώρησε ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19.

«Σε μια χρονιά ραγδαίων αλλαγών και πολυάριθμων προκλήσεων παγκοσμίως, οι άνθρωποί μας αξιοποίησαν το ευρύ και ποικίλο φάσμα των δυνατοτήτων τους για να υποστηρίξουν τους πελάτες μας και τα ενδιαφερόμενα μέρη και να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία. Οι οικονομικές επιδόσεις που πετύχαμε στο ΟΕ 2022 είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας «Νέα Εξίσωση», την οποία εγκαινιάσαμε τον Ιούνιο του 2021.

Ο αντίκτυπός της είναι ήδη εμφανής στις οικονομικές μας επιδόσεις. Για πρώτη φορά, οι εταιρείες PwC σε όλο τον κόσμο πέτυχαν ακαθάριστα ετήσια έσοδα άνω των 50 δισ. δολαρίων. Κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης χρονιάς για την παγκόσμια οικονομία, πετύχαμε ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητές μας. Παράλληλα αναδιαρθρώσαμε το χαρτοφυλάκιό μας, προχωρώντας, μεταξύ άλλων, σε 17 εξαγορές, αλλά και στην πώληση του τομέα «Global Mobility & Immigration», δήλωσε ο Bob Moritz, Πρόεδρος του παγκόσμιου δικτύου της PwC.

Δυνατές επιδόσεις παγκοσμίως

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε όλο το δίκτυό της παγκοσμίως, τα στελέχη της PwC υλοποιούν τη στρατηγική της «Νέα Εξίσωση», βοηθώντας τους πελάτες να αναπτύξουν αυτό που οι ίδιοι την ενημερώνουν πως χρειάζονται περισσότερο: να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να παράγουν βιώσιμα αποτελέσματα. Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του ΟΕ 2022 αντικατοπτρίζουν τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του δικτύου, καθώς αφενός υποχώρησε η πανδημία COVID-19 και αφετέρου οι εταιρείες διαχειρίστηκαν με επιτυχία μια σειρά από γεωπολιτικές προκλήσεις, όπως, για παράδειγμα, η απόφαση διακοπής των δραστηριοτήτων στη Ρωσία.

Ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες 

Η στρατηγική «Νέα Εξίσωση» (New Equation), επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιεί όλο το εύρος των υπηρεσιών και δυνατοτήτων από το σύνολο του δικτύου της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, βοηθώντας τους να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να παράγουν βιώσιμα αποτελέσματα. Σε ένα απαιτητικό και πολύπλοκο περιβάλλον, η «Νέα Εξίσωση» προσφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα για τους πελάτες και ανάπτυξη για την PwC.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την εταιρεία, η ισχυρή κινητικότητα σε επίπεδο επιχειρηματικών συμφωνιών έχει αυξήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και τη ζήτηση σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, με την PwC να υποστηρίζει μια σειρά συναλλαγών, βοηθώντας τους επενδυτές να δημιουργήσουν αξία και να την διατηρήσουν, στην πορεία τους από την συναλλαγή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αξιοποιώντας την ευρύτερη δεξαμενή των ταλέντων μας ανά τον κόσμο που παρέχουν λύσεις και σε εναρμόνιση με τους εταιρικούς μας συνεργάτες, γίναμε αρωγός οργανωτικών μετασχηματισμών, διασφαλίζοντας βιώσιμα αποτελέσματα.

Οικονομικές προοπτικές

Σύμφωνα με την εταιρεία, το υπόλοιπο του 2022 και το 2023 αναμένεται να είναι γεμάτο προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία. Προβλέπει ότι το παγκόσμιο πραγματικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά περίπου 3% για ολόκληρο το 2022 στις συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται το 2023 λίγο πάνω από το 2%, αν και παραμένει σημαντική αβεβαιότητα.

Το ποσοστό (%) της μεταβολής στις σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη του τοπικού νομίσματος χωρίς τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών του δολαρίου ΗΠΑ. Τα έσοδα της χρήσης 2022 είναι τα συνολικά έσοδα όλων των εταιρειών PwC, εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ και έχουν υπολογιστεί με τις μέσες συναλλαγματικές ισοτιμίες της χρήσης 2022. Τα συνολικά έσοδα της χρήσης 2021 έχουν υπολογιστεί με τις μέσες συναλλαγματικές ισοτιμίες της χρήσης 2021. Τα συνολικά έσοδα περιλαμβάνουν έξοδα που έχουν τιμολογηθεί σε πελάτες. Τα στοιχεία για τη χρήση 2021 επαναδιατυπώθηκαν για να αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα διάρθρωση των δραστηριοτήτων κατά τη χρήση 2022. Τα διαπεριφερειακά έσοδα δεν περιλαμβάνονται στα συγκεντρωτικά στοιχεία,