Skip to main content

Με ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps, η χώρα αναβαθμίζεται

Η COSMOTE εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις ταχύτητες σταθερού internet, «ξεκλειδώνοντας» το 1Gbps, μέσω COSMOTE Fiber, με έως και 5πλάσιες ταχύτητες από αυτές που διατίθενται σήμερα.

Πλέον, πρόσβαση σε ασύλληπτες ταχύτητες 1Gbps πλέον οι οικιακοί και εταιρικοί πελάτες COSMOTE, καθώς έχει ξεκινήσει η εμπορική διάθεση ταχυτήτων 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, μέσω υποδομής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home).

Περισσότερα από 730.000 σπίτια κι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800.000 πολίτες, μπορούν να έχουν Internet που «τρέχει» με 1Gbps. Στόχος είναι, έως το τέλος της χρονιάς, οι οπτικές ίνες να έχουν φτάσει σε 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, και μέχρι το 2027 στα 2/3 της χώρας.

Για εγγυημένες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps στο σπίτι μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ, ενώ όσοι έχουν τη δική τους επιχείρηση, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες τους, εδώ.

Πλεονεκτήματα σύνδεσης FTTH στο σπίτι και την επιχείρηση

Τα πλεονεκτήματα της οπτικής ίνας αναδεικνύονται άμεσα από την πρώτη εφαρμογή, καθώς σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης σημαίνει εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα Internet.

Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα με ταχύτερο downloading και uploading, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο πελάτης (είτε οικιακός, είτε εταιρικός) έχει σταθερή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές.

Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις. Επιπλέον, οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα

Είναι γεγονός πως για να σταθεί η χώρα ισάξια στη διεθνή αγορά και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται να ενισχυθεί η διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet και να δημιουργηθούν σήμερα οι υπερσύγχρονες υποδομές οπτικής ίνας που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών είναι προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με  αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Σε αυτή τη βάση, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps ενισχύεται η κάλυψη των υπερ-υψηλών ταχυτήτων, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

Όπως τονίζει ο Chief Marketing Officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης: «προτεραιότητά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών μας και η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Γι’ αυτό μετράμε συνεχείς πρωτιές, διαθέτοντας νέες, καινοτόμες υπηρεσίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους. Με την εμπορική διάθεση ταχυτήτων 1Gbps για πρώτη φορά στο COSMOTE Fiber, ανοίγουμε απεριόριστες δυνατότητες για τους πελάτες μας, οικιακούς και εταιρικούς, αλλά και για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους».