Skip to main content

Βούλα/Βουλιαγμένη – VHPH Properties: Συμφωνία για το project αξίας 136 εκατ.

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του οικιστικού συγκροτήματος, Project Voula, αξίας 136 εκατ. από το επενδυτικό όχημα VHPH Properties των Hines και Henderson Park, έπειτα από τη συμφωνία του με τον Δήμο, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόκειται ειδικότερα για την οικοδόμηση σύγχρονων κατοικιών σε έκταση 71 στρεμμάτων,    γνωστή ως κτήμα Κόνιαρη ή αλλιώς «Εφοπλιστικά», την οποία η VHPH Properties αγόρασε τον Αύγουστο του 2020 από το Μουσείο Μπενάκη, έναντι 43 εκατ. ευρώ.

Το έργο αντιμετώπισε τη σθεναρή αντίδραση του οικείου Δήμου ο οποίος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καταθέτοντας μεταξύ άλλων αίτημα ακύρωσης της υπαγωγής του Project Voula, στις διαδικασίες των Στρατηγικών Επενδύσεων του ν. 4608/2019. Ζητούμενο από το δήμο ήταν να του παραχωρηθεί τμήμα της έκτασης για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των επενδυτών και του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με τον τελευταίο να πετυχαίνει συμφωνία για την παραχώρηση στο δήμο περίπου του 15% της έκτασης.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα που πέρασε εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η υπογραφή πρακτικού συμφωνίας για την κατάρτιση συμβολαιογραφικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του εταιρείας VHPH Properties για την παραχώρηση συνολικά 11,576 στρεμμάτων στην Περιοχή Εξοχή. Θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων αστικού πρασίνου και δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Είναι προφανές ότι οι προτεινόμενες προς δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο εκτάσεις είναι υψηλής αντικειμενικής και κυρίως εμπορικής αξίας.

Θα ακολουθήσει η τυπική μεταβίβαση των ακινήτων και αφού ολοκληρωθεί ο Δήμος θα αποσύρει τις προσφυγές του από το ΣτΕ και θα ανοίξει ο δρόμος για την αδειοδότηση του οικιστικού.