Skip to main content

JP Morgan: Οι μέτοχοι καταψήφισαν το μπόνους στον μισθό του Τζέιμι Ντάιμον

Οι μέτοχοι της JP Morgan σε μια κίνηση-έκπληξη καταψήφισαν την αύξηση στον μισθό του CEO Τζέιμι Ντάιμον.

Μόλις το 31% των επενδυτών που συμμετείχαν στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη υποστήριξαν το μπόνους 52,6 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν μέρος του πακέτου αποζημίωσης της Ντάιμον για το 2021.

Το μπόνους, σχεδιάστηκε για να διατηρήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον πρόεδρο στο τιμόνι της JPMorgan για άλλα πέντε χρόνια. Η εκτιμώμενη αξία του, συνδεδεμένη πέρυσι, κυμαίνεται και εξαρτάται από την ανατίμηση της τιμής της μετοχής της τράπεζας.

«Το ειδικό μόνους ήταν εξαιρετικά σπάνιο — το πρώτο σε περισσότερο από μια δεκαετία για τον κ. Ντάιμον- και αντικατόπτριζε υποδειγματική ηγεσία και πρόσθετο κίνητρο για μια επιτυχημένη ηγετική μετάβαση», είπε εκπρόσωπος της τράπεζας Τζο Ευανγκελίστι.

Ενώ τα αποτελέσματα της λεγόμενης ψηφοφορίας «επί πληρωμής» είναι μη δεσμευτικά, το διοικητικό συμβούλιο της JPMorgan είπε ότι λαμβάνει «σοβαρά» την ανατροφοδότηση των επενδυτών και σκόπευε το μπόνους του Ντάιμον να είναι ένα εφάπαξ γεγονός.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το διοικητικό συμβούλιο της JPMorgan καταψήφισε  την αποζημίωση. Ο Ντάιμον , 66 ετών, ηγείται της JPMorgan από το 2006, βοηθώντας την να την καθοδηγήσει μέσα από πολλές κρίσεις και να την χτίσει στη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ βάσει περιουσιακών στοιχείων.

naftemporiki.gr