Skip to main content

Premia: Επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις με τη Μπουτάρη

Επιβεβαιώνει σήμερα με απάντησή της σε σχετικό αίτημα του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Premia Properties ότι είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ακινήτων της οινοποιίας «Μπουράρης».  Επιπλέον γνωστοποιεί ότι ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, εξετάζει συενργασία με άλλους επενδυτές για συμμετοχή στην οινοποιία με στόχο την εξυγίανση και μελλοντική ανάπτυξή της. 

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της εταιρείας: 

«Σε απάντηση της από 10.02.2022 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με δημοσίευμα τύπου, ενημερώνουμε ότι η Premia Properties (“Εταιρεία” ή “PREMIA”) επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε. («ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ») και τους πιστωτές της, για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την απόκτηση της ακίνητης περιουσίας της ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς πιστωτές της ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ και σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων.

Επίσης, εξ’ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει η Εταιρεία, η Sterner Stenhus Greece ΑΒ, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της PREMIA, διερευνά σε συνεργασία με λοιπούς επενδυτές την συμμετοχή της στην δραστηριότητα οινοποιίας ΜΠΟΥΤΑΡΗ με στόχο την εξυγίανση και την μελλοντική ανάπτυξη μιας ιστορικής επιχείρησης. Η PREMIA παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος διερευνώντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα βιομηχανικά (light industrial) ακίνητα και ιδιαίτερα όσα πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας. Σε περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων η PREMIA θα υλοποιήσει μια πρωτοποριακή και επωφελή συναλλαγή στον κλάδο του real estate. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε μελλοντική εξέλιξη».

naftemporiki.gr