Skip to main content

Folli Follie: Στις 10 Ιανουαρίου η δίκη για τους 13 κατηγορούμενους

Στις 10 Ιανουαρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι 13 κατηγορούμενοι για τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, τη χειραγώγηση της μετοχής της και την εξαπάτηση των επενδυτών.

Ο  ιδρυτής της εταιρείας, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του, Τζώρτζης, η σύζυγός του, Καίτη, και άλλοι 10 κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν για 5 κακουργήματα που τους αποδίδονται κατά περιπτωση:

1. Της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη).

2. Της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ.

3) Της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας), κατά φυσικών  και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ.

4. Της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας).

5. Της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αντιμετωπίζει και το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’  εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του βουλεύματος, ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος (ως ηθικοί αυτουργοί), μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς τους, κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών (statement), όπου αποτύπωναν, ψευδώς, σε πραγματικούς αριθμούς λογαριασμών, τεράστια χρηματικά ποσά.

naftemporiki.gr