Skip to main content

Reds: Σύμβαση μελέτης-κατασκευής έργων στη Μαρίνα Αλίμου, με τίμημα 48,3 εκατ. ευρώ

Σε σύμβαση μελέτης-κατασκευής με τη συνδεδεμένη εταιρεία “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.” προχωρά η Reds.

Σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στις 18/12/2020, με σκοπό την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου και χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και /ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και /ή της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου, για το οποίο η εταιρεία “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”, ως παραχωρησιούχος, έχει συνάψει την από 13/05/2020 Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η Reds ως κατασκευαστής για την εκτέλεση των εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη σύμβαση ορίζεται στο ποσό των 48.300.000 ευρώ και θα αναλάβει όλες τις ευθύνες του παραχωρησιούχου από τη Σύμβαση Παραχώρησης που αφορούν τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, παρέχοντας σε αυτόν και τις σχετικές εγγυήσεις.

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία θα συμβληθεί στην σύμβαση με την Reds, αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την εισηγμένη εταιρεία, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 99 § 2 (α) του ν. 4548/2018 και του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 24, δεδομένου ότι ο μοναδικός της μέτοχος, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. έχει ως μοναδική μέτοχο την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. η οποία τελευταία είναι μέτοχος κατά το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Η απόφαση του ΔΣ ελήφθη βάσει της Έκθεσης Αξιολόγησης της Deloitte, η οποία έκρινε ότι οι συναλλαγές είναι δίκαιες και εύλογες για την Reds και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας.

naftemporiki.gr