Skip to main content

Folli Follie:Τι αποκάλυψε ο έλεγχος της PwC

Από την έντυπη έκδοση

Ενδείξεις σύγκρουσης συμφερόντων στη συμπεριφορά μελών του Δ.Σ. της Folli Follie αποκαλύπτουν ευρήματα από τον έλεγχο της PwC στην εταιρεία, τα οποία έφερε στο φως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη συζήτηση του αιτήματός της στο Πρωτοδικείο Αθηνών για αλλαγή Δ.Σ. στην εταιρεία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με βάση το άρθρο 40 του νόμου 4640/2019 επικαλείται έκθεση της PwC, σύμφωνα με την οποία, την ελεγχόμενη περίοδο Νοεμβρίου 2018 – Δεκεμβρίου 2019, συντρέχουν ενδείξεις σύγκρουσης συμφερόντων στη συμπεριφορά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ορισμένα μη εκτελεστικά μέλη του, σύμφωνα με την αίτηση, ενεργούσαν σε συνεννόηση ή συνεργασία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Tζώρτζη Κουτσολιούτσο, προβαίνοντας σε ενέργειες που πιθανόν δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας.

Η PwC έκρινε ότι τα ευρήματα που προέκυψαν συνάδουν με τα όσα ανέφεραν πρώην μέλη του Δ.Σ. σε επιστολές τους, δηλαδή ότι ορισμένα μη εκτελεστικά μέλη ενεργούν προς όφελος του βασικού μετόχου, λαμβάνοντας αποφάσεις εκτός κανονιστικής διαδικασίας που μπορεί να μην είναι προς το συμφέρον της εταιρείας. 

Η σύγκρουση συμφερόντων αποτυπώνεται, με βάση τα στοιχεία, στον τρόπο αντιμετώπισης γεγονότων και καταστάσεων που έχουν ζημιώσει την εταιρεία, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην έκθεση της Alvarez & Marsal (A&M), η οποία δεν ολοκληρώθηκε, καθώς και για την ανάθεση στη δικηγορική εταιρεία Robertson, η οποία, παρά τη σύγκρουση συμφερόντων που είχε με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, συνέχισε να χειρίζεται θέματα σχετικά με τον έλεγχο.

Αναφορά γίνεται σε καθυστερήσεις και παρεμπόδιση της διερεύνησης των γεγονότων που οδήγησαν στην παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων, στην προνομιακή πληροφόρηση που ελάμβανε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από συγκεκριμένα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., στην παρεμπόδιση της επίτευξης συμφωνίας με τους ομολογιούχους κ.ο.κ. Η Ε.Κ. ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής για τον διορισμό 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.