Skip to main content

Folli-Follie: Πράσινο φως από τους ομολογιούχους για τη συμφωνία εξυγίανσης

Έτοιμη να καταθέσει αίτημα επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης τις επόμενες ημέρες είναι η Foli Follie στις 16/12, μετά τη θετική ψήφο των ομολογιούχων στο αίτημα συναίνεσης που τους απηύθυνε.

Ειδικότερα, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie (FF Group) ανακοίνωσε ότι κατά τις Συνελεύσεις που έλαβαν χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2020, οι Έκτακτες Αποφάσεις υπερψηφίστηκαν με την έγκριση της απαιτούμενης πλειοψηφίας των δύο τρίτων των ψήφων. 

Έτσι η ανάκληση της U.S. Bank Trustees Limited ως διαχειριστή σχετικά με τα eurobonds και η αντικατάστασή της με την Lucid Trustee Services Limited ως νέο Διαχειριστή των Eurobonds (ο «Νέος Διαχειριστής») έχει εγκριθεί. Πλέον η εταιρεία θα εργαστεί για την οριστικοποίηση των Σημαντικών Εγγράφων και για την εφαρμογή της Συναλλαγής Αναδιάρθρωσης, και σκοπεύει να υποβάλει την αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο βάσει της διαδικασίας εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα την (ή περί την) 16η Δεκεμβρίου 2020.

Ενδιάμεση Χρηματοδότηση

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι πιστωτές εκπροσωπούντες 19,25% του Χρέους έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στην Ενδιάμεση Χρηματοδότηση. Όπως περιγράφεται περαιτέρω στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση, οι πιστωτές θα λάβουν την αναλογία τους επί του μεριδίου πιστωτών (ήτοι μέχρι 15% του συνολικού ποσού κεφαλαίου της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης), η οποία (αναλογία) αντιστοιχεί στο μερίδιό τους στο ποσό κεφαλαίου και Δεδουλευμένων Τόκων του Χρέους κατά την Προθεσμία Προσφοράς Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης – εν συγκρίσει με το συνολικό ποσό κεφαλαίου και Δεδουλευμένων Τόκων του Χρέους Προθεσμία Προσφοράς Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης. Η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τους εν λόγω πιστωτές ξεχωριστά σχετικά με την συμμετοχή τους στην Ενδιάμεση Χρηματοδότηση.

naftemporiki.gr