Skip to main content

Στα 45 δισ. δολ. ανέρχονται τα παγκόσμια έσοδα της PwC

Κατά το 12μηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021, το παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών της PwC κατέγραψε έσοδα 45,0 δισ. δολάρια ΗΠΑ – αυξημένα κατά 2% σε τοπικό νόμισμα και 4,9% σε δολάρια ΗΠΑ. 

Με την παγκόσμια ανάπτυξη να παραμένει στάσιμη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, σημαντική επιτάχυνση σημειώθηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, καταγράφοντας άνοδο 18,1% έναντι των ίδιων μηνών πέρυσι. Η ανάπτυξη αυτή αποτελεί εν μέρει αποτέλεσμα της ιδιαίτερα δύσκολης αντίστοιχης περιόδου το Ο.Ε 2020, αντανακλά ωστόσο, την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για υπηρεσίες όπως είναι ο τομέας των Deals και οι αναδιαρθρώσεις στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των οικονομιών.

Ο Bob Moritz, Πρόεδρος της PwC Global σχολιάζει σχετικά “Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε στη διάρκεια μιας δύσκολης χρονιάς, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τα πετύχαμε, προτάσσοντας τις αξίες μας και την ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση. Βασική μας προτεραιότητα ήταν η προστασία της υγείας, η ασφάλεια και η ευημερία των συναδέλφων μας. Καταφέραμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις”.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι τα έσοδα της περιοχής ΕΜΕΑ, όπου ανήκει η Ελλάδα (περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής) αυξήθηκαν κατά 2,0%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,0%, στη Μέση Ανατολή κατά 4,8%, ενώ τα έσοδα στην Τουρκία σημείωσαν εξαιρετικά σημαντική αύξηση ύψους 30%. Στην Αφρική, οι δραστηριότητές μας επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την πανδημία, με τα έσοδα να σημειώνουν πτώση 3,6% έναντι του προηγούμενου έτους.

naftemporiki.gr