Skip to main content

Στην Epsilon Net το 34% της HiT Hospitality

Από την έντυπη έκδοση

Τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της Ανώνυμης Εταιρείας HiT Hospitality Integrated Technologies A.E ανακοίνωσε η Epsilon Net, σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία αποκτά το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της HiT Hospitality έναντι τιμήματος 1 εκατ. ευρώ, βάσει συμφωνητικού μεταβίβασης μετοχών που υπεγράφη στις 20.12.2019, ενισχύοντας περαιτέρω τον επιχειρηματικό σχεδιασμό που έχει ήδη καταρτιστεί μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Epsilon Net ΑΕ που δραστηριοποιείται στην αγορά των εμπορικολογιστικών εφαρμογών, ERP για μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εφαρμογές μισθοδοσίας, εξειδικευμένες λύσεις σε κάθετες αγορές, καθώς και στην αγορά των λογιστικών γραφείων, πρόσφατα επένδυσε στη δημιουργία της πλατφόρμας native cloud and hybrid business software, PYLON, για εμπορικολογιστικές εφαρμογές Pylon, Erp, καθώς και εφαρμογές μισθοδοσίας.

Η νέα επένδυση στη HiT Hospitality Integrated Technologies AE αφορά τον χώρο του τουρισμού, με πωλήσεις το 2018 συνολικού ύψους 3,15 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 234,9 χιλ. ευρώ.

Η συνολική εγκατεστημένη βάση των δύο εταιρειών στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης θα ξεπερνάει τις 2.000 εγκαταστάσεις εφαρμογών για ξενοδοχεία και σε 400 καταστήματα αλυσίδων εστίασης.

Η Epsilon Net εισήχθη στην ΕΝ.Α. του Χ.Α το 2008, ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της εισαγωγής στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την απόφαση της Έκτακτης Γ.Σ. της εταιρείας που λήφθηκε στις 15/11/2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την παρούσα επιχειρηματική κίνηση, που θα προστεθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο, δυναμώνει κι άλλο τη θέση και τις προοπτικές της εν όψει της οριστικής ένταξης στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.