Skip to main content

Συνεργασία της Ελαΐς – Unilever με τη Δέλτα

Από την έντυπη έκδοση

Σε συμφωνία παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης του σήματος Becel ProActiv για τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι) για την ελληνική αγορά στη Δέλτα προχώρησε η Ελαΐς-Unilever.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της συμφωνίας, από τις αρχές Οκτωβρίου η παραγωγή και διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων Becel ProActiv (γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας και γιαούρτι) πραγματοποιούνται από τη γαλακτοβιομηχανία του ομίλου Vivartia. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα προϊόντα γάλακτος θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της Δέλτα στη Σίνδο και αντίστοιχα τα γιαούρτια στις μονάδες στον Άγιο Στέφανο.

Η γαλακτοβιομηχανία θα αναλάβει την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου καταβάλλοντας royalty fees στην Ελαΐς-Unilever.

Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για πώληση του brand Βecel, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Unilever διατηρεί όλο το κομμάτι που αφορά την «υποστήριξη» της μάρκας σε επίπεδο διαφήμισης και προβολής, ενώ παράλληλα μαργαρίνες Becel ProActiv συνεχίζουν να παράγονται και να διανέμονται από την Ελαΐς.

«Η νέα αυτή συνεργασία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της κατηγορίας των γαλακτοκομικών προϊόντων που μειώνουν τη χοληστερίνη, διευρύνοντας την παρουσία τους τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε απομακρυσμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας σε μεγάλα, αλλά και σε μικρότερα σημεία πώλησης, σε όλη την Ελλάδα, μέσω του δικτύου διανομής της Δέλτα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η σειρά Becel ProActiv έχει αρκετά ισχυρή πιστότητα καταναλωτών και σύμφωνα με την ανακοίνωση «το προτιμούν οκτώ στους δέκα Έλληνες για τη μείωση της χοληστερίνης».