Skip to main content

ΟΠΑΠ: «Κοινωνική επένδυση» στα Νοσοκομεία Παίδων

Δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» παρέδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΠΑΠ ΑΕ έδωσαν το παρόν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», Μαριόγκα Φραγκάκη, ο κοινός διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανουήλ Παπασάββας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζίγκλερ, που συνοδευόταν από τον Πετρ Ματεζόφσκι, γενικό διευθυντή Marketing του οργανισμού, πρόκειται για το πρώτο μέρος του συνολικού έργου που άρχισε πριν από δύο χρόνια ενώ εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού, βασικός πυλώνας του οποίου είναι ο τομέας της Υγείας. Οι άλλοι δύο τομείς στους οποίους αναλαμβάνει δράση ο ΟΠΑΠ είναι ο Αθλητισμός και η Απασχόληση, δίνοντας έμφαση στους νέους.  

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ, το 2014, με αφορμή τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας προσκάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στη «Διαδρομή Προσφοράς» και να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Η συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία ξεπέρασε τα 60.000 downloads σε συνδυασμό και με τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα www.diadromiprosforas.gr, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να μετρούν δωρεάν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούσαν.

Ο κόσμος αγκάλιασε την πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 250.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί ένα μικρό μέρος της συνολικής επένδυσης του ΟΠΑΠ στην ανακαίνιση των νοσοκομείων, που θα ανέλθει – όταν ολοκληρωθεί – σε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ.