Skip to main content

Τρία νέα ξενοδοχεία δημιουργούν οι Wyndham και Zeus

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Τρία νέα ξενοδοχεία και μία ακόμη αλυσίδα φέρνει τους πρώτους μήνες του 2018 στην ξενοδοχειακή αγορά της χώρας η συνεργασία της Wyndham Hotel Group και της Zeus International. Παράλληλα η ίδια η Zeus, σε συνεργασία με τη Βιοχάλκο, δημιούργησε μία ακόμη μονάδα φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγίου Κωνσταντίνου, την «Κ29».

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον κ. Χάρη Σιγανό, ιδρυτή της Zeus International, σε συνέχεια του Wyndham Grand Athens και των Wyndham Loutraki Poseidon Resort και Ramada Loutraki Poseidon Resort, ακολουθούν το πρώτο τρίμηνο του 2018 τα Dolce Attica Riviera, Ramada Attica Riviera και Wyndham Grand Residences. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Wyndham Hotel Group, κ. Christian Michel, vice president Development, Central & Eastern Europe, οι νέες μονάδες εντάσσονται στο εξαγγελθέν εδώ και δύο χρόνια πρόγραμμα της ανάπτυξης από κοινού με την Zeus μέχρι και 20 ξενοδοχείων τα επόμενα έτη σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον όμιλο Wyndham, τόνισε ο κ. Michel, ο οποίος θεωρεί ότι η χώρα μας είναι ένας ασφαλής τόπος και προσφέρει πλούσιες και όμορφες εμπειρίες στους επισκέπτες της. 

Αναφορικά με τις νέες μονάδες, το Dolce Attica Riviera (πρώην Mare Nostrum) είναι το πρώτο franchise με το brand Dolce της Wyndham, παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 346 δωματίων, στη Βραυρώνα, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2018. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και είναι ιδανικό για την πραγματοποίηση συνεδρίων, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.700 άτομα. Όπως τονίσθηκε από τον κ. Michel, παγκοσμίως παρατηρείται μια αύξηση ζήτησης για ξενοδοχειακούς χώρους κοντά στη θάλασσα και σε αεροδρόμια. Ο κ. Σιγανός από την πλευρά του απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες μονάδες με το brand Dolce.

Αντίστοιχα, η άλλη μονάδα, η Ramada Attica Riviera (πρώην Aqua Marine), είναι ένα ξενοδοχείο στο Μάτι, μπροστά στη θάλασσα, με 129 δωμάτια, ενώ προσφέρει δύο ειδικά σχεδιασμένες συνεδριακές αίθουσες που διαθέτουν χωρητικότητα από 30 έως 120 άτομα. 

Επιπλέον με στόχο την έναρξη λειτουργίας μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του Wyndham Grand Residences & Suites στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο, σε ακίνητο απέναντι από το Wyndham Grand Athens, με 94 πολυτελείς σουίτες μοναδικής αισθητικής, με θέα την Ακρόπολη.

Παράλληλα η Zeus International, χωρίς τη συνδρομή της Wyndham σε αυτήν την περίπτωση, υλοποιεί το έργο δημιουργίας μονάδας 30 διαμερισμάτων της «Κ29», στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 29 στο κέντρο της Αθήνας, σε ακίνητο της Βιοχάλκο.

Πρόκειται για διαμερίσματα που θα απευθύνονται κυρίως σε νεανικό κοινό και θα ανοίξει τις πόρτες του μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας, ο εκπρόσωπος της Wyndham Hotel Group, Christian Michel, vice president Development, Central & Eastern Europe, αναφερόμενος στη συνεργασία με την Zeus σημείωσε ότι «έπειτα από δύο έτη συνεργασίας μετράμε έξι κοινά έργα κάτω από τρία brands του Ομίλου Wyndham Hotel. Προσβλέπουμε στο μέλλον και σε περαιτέρω ανάπτυξη, τηρώντας την από κοινού δέσμευσή μας για την επόμενη 10ετία». 

Ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, σημείωσε από την πλευρά του ότι «αναλαμβάνουμε και δημιουργούμε ξεχωριστούς προορισμούς για city break, για business & leisure επισκέψεις, αλλά και για τη διεξαγωγή επαγγελματικών συναντήσεων και συνεδρίων. Εκτός από την τεχνικοοικονομική ανάπτυξη έργων στον τουριστικό τομέα, παράλληλα έχουμε εδραιωθεί ως μία από τις ηγέτιδες εταιρείες σχεδιασμού, εφαρμογής και παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιλέγουμε properties τα οποία πέρα από το development αναλαμβάνουμε και τη διαχείριση, όπως για παράδειγμα το Lazart Hotel που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Ιούνιο».