Skip to main content

Επένδυση 7 εκατ. ευρώ του Diorama Fund στην Atlas Tapes

Την πρώτη επένδυση του Diorama Investments Hellenic Growth Fund (“Diorama Fund”) ολοκλήρωσε η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ (DECA), αποκλειστικός διαχειριστής του Fund, αποκτώντας έναντι περίπου 7 εκατ. ευρώ στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Atlas Tapes S.A.

H Atlas Tapes είναι μια ελληνική επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών,  προϊόντων και  άλλων υλικών συσκευασίας. Με έσοδα 65 εκατ. ευρώ το 2014, σημαντική κερδοφορία και εξαγωγική δραστηριότητα που ξεπερνάει το 85% των πωλήσεών της, κατάφερε το 2014 να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της σε περισσότερους από 330 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές  εταιρείες στον κλάδο της.

«Η επένδυση θα  επιτρέψει στην Atlas Tapes να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκσυγχρονίσει με αυτοματισμούς την παραγωγή της, να βελτιστοποιήσει τα κόστη της, κυρίως μέσω μείωσης του ενεργειακού της κόστους και να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και τη θέση της στον διεθνή χώρο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το γεγονός ότι το Diorama Investments Hellenic Growth Fund εμπιστεύτηκε την εταιρεία μας προβαίνοντας σε αυτή την στρατηγική επένδυση όχι μόνο ενισχύει την οικονομική μας θέση και τις δυνατότητες μας, αλλά μας προσφέρει και μοναδικές προσβάσεις στον διεθνή χώρο και σε πιθανές συνεργασίες διευκολύνοντας την επίτευξη του επιχειρηματικού μας στόχου: την εξέλιξη της Atlas Tapes στην κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία  όλων των ειδών αυτοκόλλητων ταινιών συσκευασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Atlas Tapes. Ιάσων Λάντζης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, Νίκος Κούλης ανέφερε: «Σε μια δυσχερή για την χώρα περίοδο, με κύριο χαρακτηριστικό την περιορισμένη ρευστότητα και την δυσκολία χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, το Diorama Fund, πραγματοποιεί μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, μια σημαντική επένδυση σε μία αναπτυσσόμενη ελληνική εξωστρεφή επιχείρηση. Είναι πεποίθηση μας ότι η έξοδος από την κρίση και η επάνοδος της οικονομίας μας στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης, περνά μέσα από την ενεργό υποστήριξη δυναμικών αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και αναπτυξιακές προοπτικές. Παράλληλα η επένδυση  θα βοηθήσει την εταιρεία όχι μόνο να επιτύχει  τους φιλόδοξους  στόχους της, αλλά και να δημιουργήσει σημαντική οικονομική αξία για τους μετόχους της μεταξύ των οποίων είναι πλέον και  οι επενδυτές μας».