Skip to main content

Fiat Fullback: Είσοδος με στιλ στα pick-up

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Όταν το Mitsubishi L200 αποκτά σήμα Fiat, είναι σαν να ντύνεται ένας αγρότης στο… Μιλάνο. Συνεπώς, το θέμα είναι πέρα από προκλητικό και ουσιώδες. Το στιλ, στην περίπτωση ενός αυτοκινήτου του είδους, συναντά την πρακτικότητα και την αξιοπιστία.

Ούτως ή άλλως, τα pick-up, στις μέρες μας, ως μονοκάμπινα ή διπλοκάμπινα, λειτουργούν ως πολυχρηστικά για τις ανάγκες των επαγγελματιών, ενδεχομένως και ως μοναδικά μέσα μετακίνησης είτε στο χωράφι είτε στο ασφάλτινο γενικό δίκτυο της υπαίθρου. Για τον λόγο αυτό είναι και πιο όμορφα σχεδιαστικά και τεχνολογικά προηγμένα, διαθέτοντας όλες τις ανέσεις ενός επιβατικού. Το νέο Fullback, με το οποίο η μάρκα εισέρχεται στην κατηγορία των pick-up, απευθύνεται σε νέες αγορές όπως για παράδειγμα ο γεωργικός τομέας.

Η συγκεκριμένη κατηγορία στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) συγκεντρώνει περίπου 650.000 οχήματα που αντιστοιχούν στο 22% των συνολικών πωλήσεων στην αγορά επαγγελματικών. Πρόκειται για έναν αγώνα στρατηγικής όπου το Fullback επιδιώκει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο για να διεισδύσει η μάρκα σε έναν σημαντικό τομέα, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τη στιβαρή κατασκευή, την αξιοπιστία και την ευελιξία, στοιχεία ικανά να το κάνουν ατρόμητο.

Έτσι πήρε και το όνομά του: «Fullback», στην πραγματικότητα είναι μια θέση-κλειδί στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και στο ράγκμπι (ο τελευταίος άνθρωπος στην άμυνα ή επίσης και αμυντικός στην επίθεση) και προσδιορίζει έναν παίκτη ικανό να δώσει λύσει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το συγκεκριμένο πνεύμα του νικητή χαρακτηρίζει και το νέο όχημα της Fiat Professional, δηλαδή το πνεύμα του «παίκτη» που είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε κάθε απαίτηση, στην εργασία ή στη διασκέδαση.

Το pick-up της Fiat Professional έρχεται στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από 25.700 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ). Θα διατίθεται με έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και αποδίδει 150 ή 180 ίππους. Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης (4WD) μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο τροχούς, στους τέσσερις τροχούς ή κίνησης στους τέσσερις τροχούς και υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων.