Skip to main content

Τεχνολογική πρωτοπορία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Από την έντυπη έκδοση

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο την τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων (Smart Fingerprint) που επιτρέπει στους οδηγούς όχι μόνο να ξεκλειδώσουν τις πόρτες αλλά και να εκκινούν το όχημά τους. Η εταιρεία θα εφαρμόσει την τεχνολογία αρχικά στο SUV Santa Fe.

Για να ξεκλειδώσει το όχημα ο οδηγός πρέπει να τοποθετήσει ένα δάκτυλό του στον αισθητήρα που βρίσκεται στη λαβή της πόρτας. Στη συνέχεια ο οδηγός μπορεί να εκκινήσει εύκολα το όχημά του αγγίζοντας το μπουτόν της μίζας, που είναι επίσης εξοπλισμένο με αισθητήρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η τεχνολογία παρέχει επίσης ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον οδήγησης, αντιστοιχίζοντας πληροφορίες για τις προτιμήσεις του οδηγού με δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπου το όχημα προσαρμόζει αυτόματα τις θέσεις καθισμάτων, τις συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και τις γωνίες των καθρεπτών ανάλογα με τον οδηγό του οχήματος.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.