Skip to main content

MINI Countryman: Και με ηλεκτρική έκδοση η νέα γενιά

Με μήκος 4.433 χλστ, πλάτος 1.843 χλστ και ύψος 1.656 χλστ, το MINI Countryman έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο στο 2.692 χλστ που συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της άνεσης.

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που οδηγήσαμε την πρώτη γενιά Countryman στο Αμβούργο της Γερμανίας. Για την εποχή εκείνη ήταν σκέτη αποκάλυψη το SUV της ΜΙΝΙ που έμπαινε σε χωράφια άλλων καταξιωμένων «παικτών». Τα χρόνια πέρασαν και το συγκεκριμένο μοντέλο, που έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές, μετεξελίχθηκε σταδιακά και κάθε φορά προέκυπτε καλύτερο σε όλους τους τομείς και ομορφότερο.

Αυτή τη φορά, το «φευγάτο» μοντέλο της MINI προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους, άνεση και ασφάλεια, ακόμα και εκτός ασφάλτου χάρη στην (προαιρετική) 4κίνηση. Τα νέα MINI Experience Modes και τα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του MINI Intelligent Personal Assistant το οποίο ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών κάνουν τις αποδράσεις με το νέο MINI Countryman ακόμα πιο άνετες και διασκεδαστικές, σύμφωνα με την εταιρεία. Σε αυτό συμβάλλει και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο ενισχύει περαιτέρω τη διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας με δύο επίπεδα ισχύος. Καθώς είναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία, το μοντέλο ανοίγει επίσης νέους δρόμους όσον αφορά την παραγωγή – στις αρχές του 2024 θα ακολουθήσουν και οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ.

Με μήκος 4.433 χλστ, πλάτος 1.843 χλστ και ύψος 1.656 χλστ, το MINI Countryman έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο στο 2.692 χλστ που συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της άνεσης. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman (σε πρώτη φάση) διατίθεται σε δύο επίπεδα απόδοσης: Ως MINI Countryman E με ισχύ 204 ίππων και ροπή 250 Nm, έχει αυτονομία 462 χλμ. Το MINI Countryman SE ALL4 με 313 ίππων και 494 Nm προσφέρει αυτονομία 433 χλμ.

Η μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση υποστηρίζεται από καθαρές επιφάνειες και μία ελαφρώς κυρτή οροφή που μεταβαίνει απρόσκοπτα στη νέα κολόνα C, η οποία διαθέτει σχήμα ανάλογο της έκδοσης αποτελώντας έτσι ένα ιδιαίτερα ορατό στοιχείο διαφοροποίησης μεταξύ των μοντέλων, των επιλογών εξοπλισμού και των επακόλουθων παραλλαγών. Η σχεδίαση της κολώνας C εξαρτάται επομένως από την επιλογή εξοπλισμού προσδίδοντας σε κάθε παραλλαγή το δικό της χαρακτήρα. Τα γραφικά και τα λογότυπα είναι μινιμαλιστικά, δένουν αρμονικά με το ανάγλυφο και είναι ασορτί με το χρώμα αντίθεσης της επιλεγμένης οροφής.

Στοιχείο της εξωτερικής σχεδίασης είναι και οι περιμετρικές επενδύσεις σε μαύρο χρώμα. Καθώς οι σχεδιαστές αποφάσισαν υπέρ μιας απέριττης εμφάνισης, τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του MINI, όπως ο οπτικός διαχωρισμός του αμαξώματος σε τρία μέρη και η μεγάλη επιφάνεια των παραθύρων περιμετρικά του, σε συνδυασμό με την οροφή που δημιουργεί αντίθεση έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, επιτρέποντας στη νέα σχεδιαστική γλώσσα να αναπτύξει μια ισχυρή παρουσία.

Το εμπρός τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman καθορίζεται από το εκφραστικό περίγραμμα της νέας οκταγωνικής μάσκας. Ένας ιδιαίτερα μικρός αισθητήρας ραντάρ είναι ενσωματωμένος στην επιφάνειά της προκειμένου να υποστηρίξει την αυξημένη λειτουργικότητα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Στη νέα γενιά του μοντέλου, το MINI Countryman είναι το πρώτο όχημα με συστήματα υποβοήθησης επιπέδου 2 που επιτρέπουν την ημιαυτόνομη οδήγηση.

Τα καθαρά σχήματα στο cockpit και ο αυξημένος χώρος στα εμπρός καθίσματα χαρίζουν στο εσωτερικό μια μοντέρνα, ευάερη αίσθηση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν αισθητά βελτιωμένη άνεση στο νέο MINI Countryman, με σχεδόν τρία εκατοστά επιπλέον πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Το πλάτος για τους ώμους των επιβατών στα πίσω καθίσματα έχει επίσης αυξηθεί κατά 2,5 εκατοστά. Το ταμπλό του νέου MINI Countryman στην πλευρά του οδηγού δεν απαιτεί την παρουσία πρόσθετης οθόνης: όλο το σχετικό περιεχόμενο προβάλλεται στο προαιρετικό head-up display. Αυτή η αναγωγή στα ουσιώδη βελτιώνει την ορατότητα προς τα εμπρός, διαμορφώνοντας το ευρύχωρο εσωτερικό με έξυπνα σχεδιασμένα, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα. Εντυπωσιακό: Στο νέο MINI Countryman, πολυάριθμες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Το MINI Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται με τον χαιρετισμό “Hey MINI” ή από το μπουτόν push-to-talk στο τιμόνι.

Τέλος, η προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή κάνει το εσωτερικό ιδιαίτερα φωτεινό και φιλικό, με το εμπρός μισό τμήμα της να μπορεί να ανοίξει. Το νέο Countryman θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured, και JCW.