Skip to main content

Γκάνα: Στους 150 οι νεκροί από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στους 150 ανέρχονται περίπου οι νεκροί από την έκρηξη το βράδυ της Τετάρτης σε πρατήριο βενζίνης στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Τζον Ντραμάνι Μαχάμα, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Πρινς Μπίλι Άναγκλεϊτ δήλωσε την Πέμπτη ότι πολλά από τα θύματα είχαν ζητήσει στο πρατήριο βενζίνης καταφύγιο για να προστατευθούν από την καταρρακτώδη βροχή.

Την έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντινό χώρο στάθμευσης φορτηγών και επεκτάθηκε στο πρατήριο βενζίνης και σε άλλα κτήρια, διευκρίνισε ο κ. Άναγκλεϊτ, ενώ τόνισε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ατύχημα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης ήταν γεμάτο κόσμο που προσπαθούσε να προφυλαχθεί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.