Skip to main content

Ηλιούπολη: Τι «δείχνουν» τα νέα στοιχεία για τον θάνατο μητέρας και γιου – Το χρονικό της υπόθεσης

Φωτ. ΤΑΤ. ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Εκτιμάται ότι υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ των δύο θανάτων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του θανάτου μίας 63χρονης μητέρας και του 36χρονου γιου της, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς, σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, χθες, Τετάρτη, το βράδυ. Το διαμέρισμα πρώτου ορόφου, όπου εντοπίστηκαν οι σοροί, βρίσκεται επί της οδού Θερμοπυλών.

Βάσει των νεότερων στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εκτιμάται ότι υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ των δύο θανάτων, με τις αρχές να εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το ενδεχόμενο ο 36χρονος να πυροβόλησε τη μητέρα του και αργότερα να έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 36χρονος φέρεται σύμφωνα με την ΕΡΤ να έφερε τραύμα στο μάγουλο και τη γνάθο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι δεν πέθανε ακαριαία, προλαβαίνοντας να κάνει κάποια βήματα μετά τον πυροβολισμό. Εξάλλου, κατά την ίδια πηγή, βρέθηκαν ίχνη αίματος από το σημείο που βρέθηκε η καραμπίνα έως το κρεβάτι που κατέληξε ο 36χρονος.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων, οι αστυνομικές αρχές εστιάζουν πλέον στο σενάριο ο γιος να σκότωσε τη μητέρα και στη συνέχεια να αυτοπυροβολήθηκε.

Πάντως, οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας φαίνεται να αποδυναμώνεται, καθώς η πίσω πόρτα του σπιτιού δεν ήταν παραβιασμένη αλλά ανοικτή και το διαμέρισμα δεν ήταν ανάστατο. Συνεπώς εκτιμάται ότι δεν επρόκειτο για διάρρηξη με σκοπό τη ληστεία.

Ηλιούπολη: Θρίλερ με τη νεκρή μητέρα και τον γιο της – Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Το χρονικό

Η 63χρονη και ο 36χρονος φαίνεται να ήταν νεκροί επί μέρες μέσα στο διαμέρισμα. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είχαν μέρες να τους δουν, ενώ χθες το βράδυ μία γειτόνισσα -κατά πληροφορίες η μητέρα της 63χρονης και γιαγιά του 36χρονου που διαμένει στο ίδιο κτήριο- ενημέρωσε τις αρχές, κάνοντας λόγο για δυσοσμία από το διαμέρισμα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν νεκρή σε καρέκλα τη μητέρα. Νεκρός ήταν και ο 36χρονος γιος στο υπνοδωμάτιο. Στο σπίτι, σε άλλο χώρο, εντοπίστηκε μία κυνηγετική καραμπίνα.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και μαρτυρία γείτονα, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε πως άκουσε τρεις κρότους την περασμένη Παρασκευή.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσει η εξέταση της καραμπίνας που βρέθηκε εντός του διαμερίσματος. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.