Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: «Δεν ήταν ποτέ από πίσω μου ο Αλέξης Τσίπρας, δεν με βοήθησε στην εκλογή μου»

«Είναι ντροπή να με κατηγορεί η κυβέρνηση για το πανό»

Καλεσμένος σε πάνελ πρωινής εκπομπής ήταν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος «εξομολογήθηκε» πως όνειρό του δεν είναι να γίνει πρωθυπουργός αλλά όπως είπε «να προσφέρω στον τόπο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και στις ευρωεκλογές.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, ωστόσο, στο θέμα με το πανό στη μνήμη των 57 νεκρών που βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όπως τόνισε «θα μείνει μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη», την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε λόγο για «χυδαία κίνηση» αναρωτώμενος πως θα φαινόταν αν η ΝΔ είχε προβεί σε αντίστοιχη επικοινωνιακή κίνηση με αφορμή την άλλη μεγάλη εθνική τραγωδία με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καμπάνια πάνω στις πλάτες των θυμάτων των Τεμπών

«Είναι ντροπή να με κατηγορεί η κυβέρνηση για το πανό»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την τραγωδία στα Τέμπη είπε «Είναι ντροπή να με κατηγορεί η κυβέρνηση για το πανό, αντί να υπάρξει μια επιτροπή στη Βουλή για να δοθούν ποινικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή μας βλέπουν πολλές μανάδες. Και ρωτώ. Σκεφτείτε να ήταν το παιδί σας, το εγγόνι σας. Πώς θα αισθανόσασταν ότι ένας Μητσοτάκης προστατεύει έναν Καραμανλή»;

Ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και να έρθει ο νέος υπουργός και να πει υπάρχει. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και κανείς δεν την έχει αναλάβει» .

«Δική μου ιδέα ήταν το πανό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε επίσης ότι «Η ιδέα για το πανό ήρθε από το γραφείο μου, εγώ το ενέκρινα. Θα μείνει μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη. Αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δικαιοσύνη για τις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μεγάλες οι πληγές των συγγενών».

«Δεν ήταν ποτέ από πίσω μου ο Αλέξης Τσίπρας»

Στη συνέχει και αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, αλλά στο κατ΄΄α πόσο τον βοηθάει «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω».

Ενώ για την παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα πριν από το συνέδριο ξεκαθάρισε «Όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Εκεί είναι και το συνέδριο. Δεν σχολιάζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν ενοχλήθηκα. Δεν το περίμενα. Είμαι σκληρό καρύδι. Έχω έναν σκοπό, να υπηρετήσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».

«Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17% στις ευρωεκλογές»

Τέλος, για τις ευρωεκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον iSyriza. Έχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».