Skip to main content

Αγρότες: Διασχίζει την Στ. Ελλάδα το κονβόι των τρακτέρ – Ποιοι δρόμοι θα είναι απροσπέλαστοι αύριο

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

Φωτογραφίες και βίντεο από την κάθοδο των αγροτών - Δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις η Τρίτη - Πού θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας

Συνοδεία περιπολικών της τροχαίας συνεχίζεται η πομπή των τρακτέρ που ξεκίνησαν από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Στεράς Ελλάδας με τελικό προορισμό την Αθήνα, όπου αύριο θα λάβει χώρα το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο.

Από το πρωί βρίσκονται στον Ε65 επιτελείς της αστυνομίας που σε συνεννόηση με τους αγρότες φροντίζουν για την ομαλή κίνηση των τρακτέρ και των λεωφορείων χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

Περισσότερα από 60 τρακτέρ και ένας μεγάλος αριθμός από αγροτικά Ι.Χ. και γεωργικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν από την Θεσσαλία στην Ανθήλη λίγο μετά την Λαμία. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε και το τελευταίο κομβόι από τρακτέρ.

Ήδη πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησαν από τον κόμβο της Ανθήλης για το Κάστρο της Βοιωτίας το σύνολο των γεωργικών ελκυστήρων και μαζί τους αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα και πολλά αγροτικά.

Στα τρακτέρ που έφτασαν από τη Θεσσαλία προστέθηκαν άλλα 12 τρακτέρ από το μπλόκο της Ανθήλης και ήδη συνεχίζουν την πορεία τους προς την Αταλάντη 72 τρακτέρ και πολλά αγροτικά οχήματα. Στον κόμβο της Αταλάντης θα προστεθούν κι άλλα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή και απόψε το βράδυ θα φτάσουν μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Αύριο το πρωί θα προστεθούν 70 περίπου τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας. Όλοι μαζί, οι αγρότες θα αναχωρήσουν για την Αθήνα. Παράλληλα, με λεωφορεία και αυτοκίνητα θα καταφτάσουν στην πρωτεύουσα και άλλοι αγρότες από όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν συμπληρωθεί δεκάδες λεωφορεία από τη Θεσσαλία και δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα.

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)
(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)
(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)
(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS)

Στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του νομού Χαλκιδικής προχώρησαν σε ολιγόωρο αποκλεισμό του λιμανιού των Νέων Μουδανιών, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην είσοδο του λιμένα. Τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματά τους παραμένουν παρατεταγμένα στον κόμβο των Νέων Μουδανιών επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από τις 25 Ιανουαρίου.

Αύριο, στις 6.30 το πρωί, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι (πάνω από 200 άτομα) θα αναχωρήσουν από το νομό της Χαλκιδικής, με τρία λεωφορεία και οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με προορισμό την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο για τις 18.30.

Επιπλέον, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νησέλι Ημαθίας, φόρτωσαν ήδη εννέα τρακτέρ σε νταλίκα, τα οποία και μεταφέρονται στο Κάστρο Βοιωτίας, απ’ όπου νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει το κονβόι με προορισμό την Αθήνα.

Δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις η Τρίτη – Πού θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας

Η αυριανή ημέρα θα είναι δύσκολη για τις μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο, καθώς λόγω της καθόδου των τρακτέρ προβλέπονται προσωρικές διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα θα μπουν αύριο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στα διόδια των Αφιδνών. Την ίδια ώρα θα φτάσουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, επίσης συνοδεία αστυνομικών, στα διόδια της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα θα μπουν αύριο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στα διόδια των Αφιδνών. Την ίδια ώρα θα φτάσουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, επίσης συνοδεία αστυνομικών, στα διόδια της Ελευσίνας. Από την Εθνική Οδό, οι αγρότες θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, θα κατευθυνθούν συντεταγμένα προς την Ομόνοια από την Αγίου Κωνσταντίνου. Από εκεί πιθανόν μέσω Πανεπιστημίου θα κινηθούν προς το Σύνταγμα, υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογα με την κίνηση των τρακτέρ θα υπάρξει αύριο διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και στην Λ. Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου και στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας. Ειδικότερα, η κυκλοφορία στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα επιτρέπεται μόνο μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα μπορούν να κατευθυνθούν μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.