Skip to main content

Σ. Φάμελλος: Απειλείτε ευθέως τους επιστήμονες και θέλετε να τους φιμώσετε

Aris Oikonomou/ SOOC

Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη: «Καλύτερα να κάνετε κρύα αστεία για την Black Friday παρά να κάνετε εγκληματικές επιλογές»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη δευτερολογία του στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, συνέχισε την αιχμηρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά «καλύτερα να κάνετε κρύα αστεία για την Black Friday παρά να κάνετε εγκληματικές επιλογές για την καταστροφή των περιοχών μας».

«Προφανώς και έχουμε επιθετικότητα όταν βλέπουμε να καταστρέφεται περιουσία, περιβάλλον, να αμφισβητούνται ζωές και να κινδυνεύει η χώρα μας επειδή εσείς δεν είστε επαρκείς. Τι περιμένετε να κάνουμε; Να είμαστε διαλλακτικοί και χαμογελαστοί; Εμείς έχουμε αξίες, οι αξίες είναι πρώτα από όλα το συμφέρον του τόπου μας. Εσείς το μειώνετε και το προσβάλλετε», σημείωσε.

«Δε μας φτάνει να είστε σήμερα μετανοόυτες, Θέλουμε έργα και θεσμικά εργαλεία. Που υπάγεται τελικά η κλιματική κρίση; Δεν υπάρχει κρίση, παρά μόνο πολιτική, στην κυβέρνηση σας».

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ψέματα και άγνοια στα θέματα του περιβάλλοντος: «μας λέτε ότι είναι γραφειοκρατία, αλλά ουσιαστικά είστε αδιάβαστος», τόνισε.

«Μην το παίζετε εκσυγχρονιστές. Είστε ψευδο-εκσυγχρονιστές. Τα βάζετε με την επιστήμη. Απειλείτε τους επιστήμονες, όπως φάνηκε και στην πρωτολογία σας κ. Μητσοτάκη. Οι επιστήμονες τα είπαν, αλλά δεν τους άκουσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Γιατί θέλετε να τους πάρετε στο Υπουργείο; Για να τους ακούτε καλύτερα; Προσπαθείτε να τους φιμώσετε», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Μάλιστα ο κ. Φάμελλος ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Θέλετε να τακτοποιείτε κολλητούς. Δεν θέλετε τους επιστήμονες. Είστε φαρ ουέστ. Φοβάστε και τους επιστήμονες και τις ανεξάρτητες αρχές. Τι θα κάνετε με τους άνεργους πυροσβέστες; Είμαστε περιβαλλοντικοί πρόσφυγες στη χώρα μας και αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα. Έχουν πει αγρότες ότι θα φύγουν, θα αφήσουν τα χωράφια τους».