Skip to main content

«Star Wars»: Στο «σφυρί» το κράνος του C-3PO από την πρώτη ταινία

Κράνος του C-3PO που φορούσε ο Άντονι Ντάνιελς στην πρώτη ταινία «Star Wars» αναμένεται να πωληθεί ένα εκατομμύριο αγγλικές λίρες σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Το χρυσό κράνος περιλαμβάνεται σε συλλογή περισσότερων από 1.800 κοστουμιών, αντικειμένων και αναμνηστικών από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση που θα διατεθούν προς πώληση σε συλλέκτες στο Λονδίνο από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου.

Η δημοπρασία διοργανώνεται από την Propstore με αντικείμενα από τις κινηματογραφικές σειρές Indiana Jones, James Bond και A Nightmare On Elm Street και από τις ταινίες Titanic, Gladiator και Blade Runner και εκτιμάται ότι η συνολική αξία της ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Το κράνος που προέρχεται από την προσωπική συλλογή του Άντονι Ντάνιελς και παρουσιάστηκε στο κλασικό «Star Wars: Episode IV – A New Hope» του 1977, είναι ένα από τα αντικείμενα με την υψηλότερη αξία, με εκτιμώμενη τιμή πώλησης 500.000 έως ένα εκατομμύριο αγγλικές λίρες.

«Ελπίζω να χαρούν οι θαυμαστές και οι συλλέκτες του Star Wars σε όλο τον κόσμο και να τους δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν ένα αντικείμενο των ταινιών» ανέφερε ο Άντονι Ντάνιελς.

Η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Κρις Έβανς όταν πρωταγωνίστησε ως Captain America στην ταινία του 2011 «Captain America: The First Avenger» εκτιμάται ότι θα πωληθεί 50.000-100.000 λίρες Αγγλίας και η τιμή σεναρίου της ταινίας «The Shinning» που είχε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα γυρίσματα αναμένεται να ανέλθει σε 30.000-60.000 λίρες Αγγλίας.

Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται επίσης κοστούμια που φορέθηκαν από τους Ντάνιελ Κρεγκ, Τζένιφερ Λόρενς, Μάρλον Μπράντο και Κίλιαν Μέρφι.

Ο Άγγλος ηθοποιός, Άντονι Ντάνιελς ως C-3PO, ανθρωποειδές ρομπότ συμμετείχε σε 11 ταινίες Star Wars.