Τα επαγγελματικά «εργαλεία» των καθημερινών μεταφορών

Μικρά, μεσαία ή μεγαλύτερα οχήματα με τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφάλειας
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 16:11
UPD:09/02/2018 13:52

Volkswagen Crafter Van

Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr

Μικρά, μεσαία ή μεγαλύτερα, τα επαγγελματικά οχήματα αποτελούν, σήμερα, πολύτιμα εργαλεία στην καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Εξοπλισμένα με τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα στο μεταφορικό έργο με έμφαση στην πρακτικότητα, τον μεγάλο όγκο φόρτωσης και την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Πολλές εταιρείες διαθέτουν πλήρη γκάμα επαγγελματικών, με ποικιλία εκδόσεων ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών τους. Σε συνεργασία με έμπειρους προμηθευτές παρέχονται ατέλειωτες δυνατότητες προσαρμογών με βάση τις ειδικότερες απαιτήσεις κάθε επιχείρησης.

Volkswagen Crafter Van

Παράγεται στο καινούργιο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Volkswagen, στη Wrzesnia της Πολωνίας. Το νέο μοντέλο σχεδιαστικά, ακολουθεί τη φιλοσοφία του Transporter, ενώ διαθέτει τον καλύτερο συντελεστή αεροδυναμικής στην κατηγορία του. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίαση του αμαξώματος με την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή, τη γρίλια του ψυγείου, τα καλυμμένα εμπρός σκαλοπάτια, καθώς και τα σχεδιασμένα προς τα μέσα πλαϊνά τμήματα. Διατίθεται σε 3 διαφορετικά μήκη (μεσαίο / μακρύ / μακρύ plus) και με 3 διαφορετικές οροφές (απλή / υπερύψωση / διπλή υπερύψωση), που μπορούν να συνδυαστούν με 3 διαφορετικά συστήματα κίνησης (εμπρός κίνηση / πίσω κίνηση / 4Motion), ενώ διαθέτει και 2 κιβώτια ταχυτήτων (6-τάχυτο μηχανικό / 8-τάχυτο αυτόματο) για όλα τα συστήματα κίνησης. 

Fiat Ducato

To Ducato της Fiat Professional συνεχίζει το σερί των διεθνών διακρίσεων. Επικράτησε και πάλι του ανταγωνισμού κερδίζοντας τον τίτλο «Καλύτερη βάση για αυτοκινούμενο» του γερμανικού περιοδικού «Promobil», για ενδέκατη συνεχή χρονιά. Αναδείχθηκε νικητής κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του «Promobil», το οποίο αποτελεί τα τελευταία 25 χρόνια το σημείο αναφοράς στον ειδικό Τύπο της χώρας, όσον αφορά τα οχήματα ελεύθερου χρόνου. Με ιστορία 36 ετών, τo Ducato παράγεται στο Val di Sangro της Ιταλίας, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ελαφρών επαγγελματικών της Ευρώπης, βραβευμένο με τον τίτλο «World Class Manufacturing Silver Level». To Ducato κατασκευάζεται σε περισσότερες από 10.000 παραλλαγές και διατίθεται σε περισσότερες από 80 χώρες, αποτελώντας ένα παγκόσμιο μοντέλο και ένα σημείο αναφοράς για την κατηγορία του.

Ford Transit

Το 2017 αποδείχθηκε μία ιδιαίτερα καλή χρονιά για τις πωλήσεις των επαγγελματικών αυτοκινήτων Ford. Με ισχυρή παρουσία στην κατηγορία ελαφρών φορτηγών και πλούσια διαθέσιμη γκάμα μοντέλων, η Ford πέτυχε αξιοσημείωτες επιδόσεις πωλήσεων σε Ευρώπη και Ελλάδα. Οι συνολικές πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 7,2%, φτάνοντας τις 352.200 μονάδες, που αντιστοιχούν στο 13,5% των συνολικών πωλήσεων. Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία οι πωλήσεις έφτασαν τις 124.000, κάνοντας νέο ρεκόρ σε μία χώρα όπου η Ford είναι No.1 για 52 συνεχόμενα χρόνια. Οι πωλήσεις της οικογένειας Transit ανήλθαν στις 287.600 και ήταν οι καλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ γι’ αυτή τη μοναδική σειρά επαγγελματικών οχημάτων, ενώ το Ford Ranger παραμένει το αγαπημένο pickup της Ευρώπης, με πωλήσεις 44.000 το 2017 - αύξηση 15,1% από το 2016. Πέρσι ήταν η καλύτερη χρονιά του Ranger στην Ευρώπη.

Μercedes-Benz Citan

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Mercedes-Benz κόβει πρώτη το νήμα στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών, στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων vans (Vito & Sprinter). Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις. Ταξινομήθηκαν 259 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, 139 βαρέα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά) και 16 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra. Στα πιο προσιτά επαγγελματικά, η M-B πρωτοπορεί με το νέας γενιάς Citan. Το ευέλικτο επαγγελματικό όχημα πόλης, ιδανικό για διανομές και ποικίλες αστικές μεταφορές, χάρη στον μεγάλο χώρο φόρτωσης που διαθέτει. Η εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση περιλαμβάνονται στα δυνατά του σημεία, ενώ με μεταφορική ικανότητα έως 3,8 m3 έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με εκπληκτική ευελιξία.

Renault CLIO PRO+

Χάρη σε μια σειρά μοναδικών προϊοντικών χαρακτηριστικών, έχει εδραιωθεί ως ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα μικρά επαγγελματικά οχήματα και στην ελληνική αγορά. Συνδυάζοντας ιδανικά τα πλεονεκτήματα της επιβατικής έκδοσης του CLIO, με την πρακτικότητα και την ασφάλεια που προσφέρει ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος φόρτωσης, το CLIO PRO+ αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες) που αναζητούν την πλέον αποδοτική και συμφέρουσα λύση για την επιχείρησή τους. Με το νέο πρόγραμμα EASY PRO+, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητο, τα χαρακτηριστικά, αλλά και τον τρόπο εξόφλησης σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, έτσι ώστε να έχει σε κάθε περίπτωση το μέγιστο δυνατό όφελος. Ο επαγγελματίας με το Renault CLIO PRO+ επωφελείται από το μειωμένο κόστος χρήσης και συντήρησης που εξασφαλίζει ο κινητήρας diesel 1.5 dCi, τα υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, αλλά και τη μηδενική επιβάρυνση της προσωπικής του φορολόγησης. 

Nissan e-NV200 Maxi

Το Nissan e-NV200 είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν στην κατηγορία του, καθώς αποτελεί την τέλεια λύση μεταφοράς τόσο για οικογένειες όσο και για επιχειρήσεις, συνδυάζοντας τα οφέλη του καταξιωμένου NV200 βαν της Nissan με την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων του πρώτου σε πωλήσεις στον κόσμο αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, του Nissan LEAF. Τώρα στην έκδοση Maxi, που κατασκευάζεται σε συνεργασία με τον κορυφαίο κατασκευαστή επαγγελματικών αμαξωμάτων Voltia, το e-NV200 καλύπτει ακόμα μεγαλύτερο εύρος μεταφορικών υπηρεσιών, όπως αυτές των ταχυδρομικών, των πωλήσεων επίπλων και εν γένει εκείνων που σχετίζονται με τη μεταφορά φορτίων μεγάλου όγκου. Το Nissan e-NV200 Maxi μπορεί να χωρέσει έως 8m3 φορτίου και μέχρι 600kg, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 140 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση.

Peugeot Bipper

Η μεγάλη του επιτυχία είναι ότι καταφέρνει να είναι χρηστικό και να προσφέρει όλες τις ανέσεις ενός επιβατικού με περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις και δυνατότητα κίνησης στον πράσινο δακτύλιο κάθε μέρα. Το συμπαγές αµάξωµά του το καθιστά πραγματικά εύχρηστο. Η πολύ καλή ορατότητα που προσφέρει η εργονοµική θέση οδήγησης καθιστούν το Bipper φιλικό σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Συμπαγές αλλά πολύ άνετο, με μικρές διαστάσεις και μεγάλο ωφέλιμο όγκο, είναι πολύ φιλικό στους ελιγμούς. 100% εκμεταλλεύσιμος χώρος. Παρά το μικρό μέγεθος, προσφέρει ένα ελάχιστο ωφέλιμο όγκο 2,5 m³ για ωφέλιμο φορτίο μέχρι 610 κιλά. Είναι επομένως 20% μικρότερο από τα minivans στην αγορά. Ο χώρος φόρτωσης,  κυβισμένος, ίσιος και επίπεδος, έχει πάτωμα με μήκος 1,523 μ. και μπορεί να φιλοξενήσει εύκολα ογκώδη αντικείμενα. 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
διαβάστε επίσης

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ Μεταφορές & Logistics